Opmerkelijk debuut: Een zakje op mijn buik

Zakje op mijn buikMaandag 30 mei is het boek ‘Een zakje op mijn buik: een persoonlijk verhaal over endeldarmkanker en het leven met een stoma’ van Sandra van Reenen uitgekomen. Het boek gaat over het hebben van endeldarmkanker en het langdurige en zware proces van genezing, de onvermijdelijke komst van een stoma en wat dit doet met haar levenswijsheid en haar prille relatie. In 150 pagina’s weet ze de lezer te pakken en duidelijk te maken hoe confronterend darmkanker en een stoma kunnen zijn.

Sandra is een gezonde vrouw van 47 jaar. Ze rookt niet, drinkt geen alcohol, ze eet gezond en ze sport. Toch krijgt ze endeldarmkanker. Haar wereld stort in, haar vriend schrijft in gedachten al begrafenistekst. Ze gaat meteen de medische molen in van bestralen en chemotherapie. Er volgt een zware operatie waarbij haar endeldarm verwijderd wordt en een cyste die er tegenaan zit.

Het is onvermijdelijk dat er een stoma wordt aangelegd. Haar gladde buik wordt een lelijk slagveld. Hoe zal dat gaan met een stoma? Kan ze alles nog eten en sporten? Ze heeft pas zeven maanden een relatie als de tumor ontdekt wordt. Blijft haar vriend bij haar? Wat staat haar allemaal te wachten na het ontdekken van de tumor? Lees het ontroerende en optimistische verhaal van Sandra van Reenen, van het eerste bezoek aan haar huisarts tot het definitieve besef dat zij moet leven met een stoma.

Voor meer informatie zie www.sandravanreenen.nl