Carlijn wint You Go Girl Award

Carlijn bij de uitreiking van de You Go Girl Award Carlijn Willemstijn, vrijwilliger van de Stomavereniging, heeft de You Go Girl Award gewonnen. Zij was een van de tien genomineerden voor de You Go Girl Award. De award is een landelijke aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke rolmodellen die afgelopen jaar zichtbaar waren in de media.

Carlijn doorbreekt taboe

Carlijn kreeg 38% van de stemmen. De stemmers roemen haar geweldige werk om het taboe rondom stoma’s te doorbreken. Dit doet zij door helder over haar ziekte en stoma te schrijven en over haar schaamte heen te stappen in het belang van veel stomadragers. ‘Carlijn snijdt een belangrijk, niet sexy onderwerp aan, stelt zich kwetsbaar op en laat zich zien’, aldus de motivatie van de stemmers.

‘De Stomavereniging vindt het zeer terecht dat Carlijn deze prijs wint. Wat Carlijn doet is helaas nog heel hard nodig, zolang er nog een taboe rust op het hebben van een stoma. Carlijn haar openheid helpt om dit taboe te doorbreken. Iets waar de Stomavereniging zich ook voor inzet’, aldus Anne Braakman, directeur van de Stomavereniging.

Passie

Ook Willemstijn is blij met de prijs: ‘Ik heb er geen woorden voor dat zoveel mensen op mij hebben gestemd. Ik doe mijn vrijwilligerswerk met ontzettend veel passie, dat zovelen het belang van mijn werk ondersteunen had ik nooit durven hopen.’

Media

Met haar veel gelezen blogs stond Carlijn afgelopen jaar volop in de belangstelling. Zij schrijft heel openhartig over haar ervaringen in inlevendenlijve.blog. Het leverde haar de nominatie voor de landelijke award op. Ook was zij regelmatig in de media te zien, waar zij pleit voor meer openbare toiletten, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting, samen met de Stomavereniging en andere patiëntenverenigingen.  De aanmoedigingsprijs, een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt, is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Carlijn wint You Go Girl Award from Stomavereniging on Vimeo.