Sofie blogt over haar revalidatie: deel 7

Blog 7 week 11

Afgelopen 2 weken weer druk geweest met revalideren. Ik heb nu individuele fysiotherapie én fysiotherapie in de groep. Dat is wel verschillend. Individueel heb ik een half uur therapie maar in de groep is dat een uur. Dus dan doe je andere oefeningen dan dat je individueel therapie hebt. Het is wel leuk voor de afwisseling. En je bent met meerdere mensen bezig en dat is ook wel weer gezellig.

De revalidatie blijft mij wel heel veel energie kosten. Ik ga wel vooruit maar het kost gewoon heel veel tijd en energie. En als ik dan thuis kom ben ik blij dat ik mijn bed in kan. Deze week ook met de ergotherapeut mijn dag- en weekschema gemaakt. Ik wil zo graag weer dingen gaan doen zoals naar het kinderdagverblijf voor vrijwilligerswerk. Ik doe dat ook wel maar op geleide van hoeveel energie ik heb. En vaak is dat nog maar heel weinig en dat is toch wel frustrerend. Geduld hebben!

Het woord geduld komt heel vaak naar voren. Verder heb ik ook weer een gesprek met de psycholoog gehad. Dat is altijd best zwaar maar wel heel goed en fijn. Ik moet mijn hele ziekenhuisopname, de weken op de ic en het feit dat het een wonder is dat ik alles heb overleefd nog verwerken. En ook dat kost tijd en energie. Maandag sla ik voor het eerst een dag revalidatie over. Ik ga namelijk een weekendje weg. Voor het eerst sinds mijn ziekenhuisopname. Even eruit en proberen om lekker te ontspannen en alles voor een paar dagen achter mij te laten. Volgende week zal ik laten weten hoe het is bevallen. Prettig weekend allemaal!