Alleen doneren?

Met jouw financiële steun maak je het de Stomavereniging mogelijk te blijven werken aan een optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch. Vrijblijvend een eenmalige donatie geven? Dat kan door een van de buttons op deze pagina te gebruiken.

Dit is wat de Stomavereniging het afgelopen jaar heeft bereikt en nu ontwikkelt:

De Stoma Wegwijzer

Deze digitale tool geeft antwoord op de 100 meest gestelde vragen over stomazorg. In heldere, begrijpelijke taal.

Slimme app

Samen met het AMC ontwikkelt de Stomavereniging de Stoma App. Deze ondersteunt mensen in het hele proces van operatie tot nazorg.

Training ‘Een stoma? En nu?’

Bijzonder: ervaringsdeskundigen geven deze training samen met stomaverpleegkundigen aan mensen die net een stoma hebben. Allerlei praktische vragen en onderwerpen uit het dagelijks leven met een stoma komen aan bod.

Onderzoeksagenda

De Stomavereniging stelt haar eigen onderzoeksagenda op. Zo kan zij een actievere rol spelen bij het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld naar innovaties in de zorg, technologie en hulpmiddelen.

#Taboemoe

Met deze campagne – in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting – creëert de Stomavereniging meer begrip voor mensen die kampen met een spijsverteringsziekte.

Stichting Darmkanker

Veel mensen met een (tijdelijke) stoma hebben te maken (gehad) met darmkanker. Maar de zorg kan beter, en waar vind je als patiënt de juiste informatie op één plek? Daarom richt de Stomaverenging de Stichting Darmkanker op.