Alleen doneren?

Met jouw financiële steun maak je het de Stomavereniging mogelijk te blijven werken aan een optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch. Vrijblijvend een eenmalige donatie geven? Dat kan door een van de buttons op deze pagina te gebruiken.

Dit is wat de Stomavereniging het afgelopen jaar heeft bereikt en nu ontwikkelt:

Meldpunt Stomazorg

We zetten in ons om te zorgen dat iedereen de stomahulpmiddelen blijft krijgen die hij of zij nodig heeft. Meldpunt Stomazorg helpt ons om samen met zorgprofessionals en verzekeraars de kwaliteit van stomazorg te bewaken en verbeteren.

Sterk met Stoma

Ook mét een stoma kun je je leven zoveel mogelijk leiden zoals jij dat wilt. Daarom ontwikkelden wij het online veerkrachtprogramma Sterk met Stoma. Komend jaar wordt het veerkrachtprogramma uitgebreid met persoonlijke coaching.

Landelijk Stoma Event

Afgelopen jaar organiseerden wij een groots en feestelijk Stoma Event op Papendal voor 400 stoma- en pouchdragers. In een gezellige setting genoot iedereen van actieve, informatieve en creatieve lezingen en workshops.

Onderzoeksagenda

De Stomavereniging stelt haar eigen onderzoeksagenda op. Zo kan zij een actievere rol spelen bij het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld naar innovaties in de zorg, technologie en hulpmiddelen.

StomaJONG kamp

Afgelopen jaar hebben we ons eerste en succesvolle kamp voor jonge stoma- en pouchdragers georganiseerd. Tijdens dit gezellige weekend kreeg hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde een flinke boost!  

Stichting Darmkanker

Veel mensen met een (tijdelijke) stoma hebben te maken (gehad) met darmkanker. Maar de zorg kan beter, en waar vind je als patiënt de juiste informatie op één plek? Daarom richt de Stomaverenging de Stichting Darmkanker op.

menu