Nicole (27) Heerlijk om tijd over te houden, nu ik niet meer 30x op een dag naar de wc moet. Geen zweethanden en pijnaanvallen meer omdat je net nu niet naar de wc kan. En, de liefde van mijn leven gevonden!
Deel deze ervaring

"Genieten van het leven met stoma"

Nicole (27) heeft een continent urinestoma. ‘Heerlijk om tijd over te houden, nu ik niet meer 30x op een dag naar de wc moet. Geen zweethanden en pijnaanvallen meer omdat je net nu niet naar de wc kan. En, de liefde van mijn leven gevonden!’

Eindelijk weer (bijna) leven zoals je verwacht te leven als je niet ziek bent. Genietend van de grote en kleine dingen, de eerste keer na aanleggen zomaar weer drinken in de auto mee kunnen nemen én op kunnen drinken, zonder in de stress te zitten en met zweet handen achter het stuur omdat je NÚ een wc nodig hebt, ook al had je toen geen drinken mee en was je 10 minuten voor vertrek nog geweest.

Genietend van het feit dat je jong bent, relaties aan gaan, zonder op het moment dat het ‘net gezellig’ wordt, je wéér te moeten excuseren omdat je toch echt hélé hoge nood hebt. Drinken omdat je dorst hebt, en gewoon omdat het kan, niet de uren berekenen wat nog ‘veilige’ tijd is om te drinken, omdat anders de kans te groot is dat je het niet gaat halen met een autorit die je nog moet maken. Tijd overhouden, omdat je niet meer zo’n 30x per dag naar de wc moet, geen zweethanden en pijnaanvallen meer omdat je net nú niet naar de wc kan.

Genieten van het leven, elke dag weer, en de voordelen zien van het hebben van een stoma. Geen wc meer nodig als deze niet beschikbaar zijn, continentstoma kan op elk moment geleegd worden (okeé, soms leegt hij ook zichzelf als dat nou even net niet de bedoeling is…) ‘Mannen praat’ met je vriend en je broers, ‘de mijne is langer…’, omdat je een catheter gebruikt om je stoma leeg te maken, waarbij die slang echt veel langer is dan die van de mannen.

En het mooiste van alles, de liefde van mijn leven gevonden ná het aanleggen van het stoma, iemand die je gewoon voor de volle 100% neemt zoals je bent, net even iets anders dan de gemiddelde Nederlander, maar hier samen geen boodschap aan hebben! Zo zeker, dat onze liefde bezegeld word met een baby, omdat ook dit kan én zelfs met stoma meer rust geeft dan dat ik ooit had gehad ten tijden van mijn zieke blaas!

*Take pride in how far you have come, and have faith in how far you can go!*

Lees hier ook het interview met Nicole in Linda Nieuws

Meer ervaringen

Als mijn tumor eerder was ontdekt, dan was een stoma niet nodig geweest. Ik heb het inmiddels...

Alex ()

Lees verder

Ik ben heel blij met mijn pouch. Met windsurfen zit mijn stoma niet meer in de weg, ik slaap weer...

Laura ()

Lees verder
menu