Gerdien Kamp_online Gerdien (33) Ik heb mijn brickerstoma sinds 31 januari 2018. Ik heb al, zolang ik mij kan herinneren, het blaaspijnsyndroom en daardoor eigenlijk geen kwaliteit van leven meer.
Deel deze ervaring

"Leven zonder pijn, dat is heerlijk"

Ik heb mijn brickerstoma sinds 31 januari 2018. Ik heb al, zolang ik mij kan herinneren, het blaaspijnsyndroom en daardoor eigenlijk geen kwaliteit van leven meer. Toen de uroloog vertelde dat er cellen in mijn blaas zaten die in het voorstadium waren van iets kwaadaardigs, was voor mij de keus om mijn blaas te laten verwijderen snel gemaakt. Het was wel een spannende periode maar gelukkig ging het herstel na de operatie erg snel. Nu heb ik alleen maar veel gemak van mijn stoma. Leven zonder pijn, dat is heerlijk.

Toen ik andere mensen over mijn stoma vertelde, schrokken ze vaak en vonden het heftig omdat ik nog redelijk jong ben. Ik had ook altijd het idee dan andere mensen het erger vonden dan ik zelf. Voor mij was het alleen maar een ‘weg naar bevrijding van pijn’ en betekende het meer vrijheid.

Ik wist natuurlijk niet hoe ik uit de operatie zou komen. Maar ik ben erg dankbaar dat alles goed is gegaan en nog steeds goed gaat. Dankzij mijn stoma kan ik veel meer ondernemen. Ik slaap weer de hele nacht door en ik heb dus meer energie.

Tot nu toe heb ik nergens hinder van ondervonden het geeft mij juist zo veel meer in het leven. Mijn man en kinderen pakken het gelukkig ook goed op. Ook voor hen is dit gewoon beter zo, want voordat ik mijn stoma had moesten ze altijd rekening met mij houden. Maar nu hoeft dat niet meer.

Meer ervaringen

Als mijn tumor eerder was ontdekt, dan was een stoma niet nodig geweest. Ik heb het inmiddels...

Alex ()

Lees verder

Ik ben heel blij met mijn pouch. Met windsurfen zit mijn stoma niet meer in de weg, ik slaap weer...

Laura ()

Lees verder
menu