Karin Buursen Karin (54) Karin Buursen is al jaren ernstig ziek, heeft de ziekte van Crohn, kampt met CIIP (een aandoening die ervoor zorgt dat spieren en zenuwen in het maag- en darmstelsel uitvallen) en heeft ook nog hevige nierproblemen.
Deel deze ervaring

"Shit happens"

Het gaat haar niet bepaald voor de wind. Karin Buursen is al jaren ernstig ziek, heeft de ziekte van Crohn, kampt met CIIP (een aandoening die ervoor zorgt dat spieren en zenuwen in het maag- en darmstelsel uitvallen) en heeft ook nog hevige nierproblemen. Karin keek de dood al eens recht in de ogen en lag vaker op de operatietafel dan haar lief is. Zicht op beterschap is er niet. Haar fysieke toestand zal in de nabije toekomst steeds verder achteruit gaan.

Ondanks die tegenslag, laat Karin zich niet uit het veld slaan. ‘Integendeel! Ik wil juist zo positief mogelijk blijven! Aan negatief zijn heb ik niets. Klagen over mijn ellende? Ik probeer er zoveel mogelijk om te lachen! Ik ga verder met mijn leven. Vandaar de tekst die ik twee jaar geleden op mijn rug liet tatoeëren: Deeper es deep kinste neet valle, loat door krank zeen dich ut leeve niet vergalle’.

Het is niet de enige tattoo. Op haar buik, een paar centimeter naast het stomazakje dat ze al 16 jaar draagt staan de woorden ‘Shit happens’ getattoeëerd. “Behoeft weinig uitleg, denk ik. Ik houd van een beetje galgenhumor.”

Door haar aandoeningen en de daarbij behorende beperkingen is Buursen een groot deel van haar bewegingsvrijheid verloren. “Even ergens naartoe gaan is geen vanzelfsprekendheid voor mij. Ik ben als het ware aan het huis gekluisterd. Om de sleur van thuiszitten te doorbreken, ga ik elke ochtend een kop koffie buiten de deur drinken. Dat is het enige uitje dat ik heb. Maar ik geniet er met volle teugen van. Ik deel graag mijn levensverhaal. Dat doe ik om mensen die ziek zijn of in de put zitten een hart onder de riem te steken. Ik heb 4 boeken geschreven en merk dat er de behoefte is om dit soort verhalen te lezen. Zo hoop ik iets voor de maatschappij te kunnen betekenen.”

Bron: Dagblad de Limburg, woensdag 18 juli 2018

Meer ervaringen

Als mijn tumor eerder was ontdekt, dan was een stoma niet nodig geweest. Ik heb het inmiddels...

Alex ()

Lees verder

Ik ben heel blij met mijn pouch. Met windsurfen zit mijn stoma niet meer in de weg, ik slaap weer...

Laura ()

Lees verder
menu