Deel dit bericht

Welland introduceert compleet nieuwe 1-delige vlakke productlijn: AURUM PLUS

De afgelopen jaren is achter de schermen gewerkt aan een update van de huidige 1-delige vlakke Aurum productlijn met Manuka honing. Mede dankzij gesprekken met stomadragers is een behoorlijk aantal innovaties tot stand gekomen.

Zwarte zakjes

Eén van de belangrijkste innovaties is een lijn zwarte zakjes voor de colo-, ileo- en urostomadrager. Veel stomadragers dragen zwarte onderkleding, waardoor een zwart zakje nog meer discretie kan opleveren. Naast de zwarte zakjes is dezelfde lijn ook beschikbaar in een zandkleur. Stomadragers kunnen eventueel zelf de kleurkeuze bepalen, een mix van beide zakjes is hierbij dus ook mogelijk.

Vorm van de huidplaat

De vorm van de huidplaat is een tweede belangrijke innovatie. Door inkepingen in alle hoeken van de huidplaat volgt de huidplaat nog beter de contouren van de huid. Uit testen is gebleken dat deze vorm ook zeer geschikt is voor stomadragers met een breuk (parastomale hernia).

Huidvriendelijke ingrediënten, incl. Manuka honing

De ingrediënten van de huidplaat zijn t.o.v. bestaande Welland materialen niet gewijzigd. Dat betekent dat ook de huidplaat van de nieuwe productlijn alleen maar huidvriendelijke ingrediënten, incl. Manuka honing, bevat. De Welland huidplaat is uniek in zijn soort en vormt de basis voor een gezonde huid rondom de stoma. Wel is een wijziging gedaan in het materiaal van de toplaag van de huidplaat, waardoor de huidplaat zeer flexibel aanvoelt.

Ileostomie sluiting

De unieke ileostomiesluiting ‘legen met het lipje’ is ook doorgevoerd op de nieuwe lijn ileostomiezakjes. Het klittenband is echter vervangen door een systeem waarbij de sluiting gemakkelijk en snel met een zeker gevoel dichtgemaakt kan worden.

Urostomie sluiting

In de nieuwe lijn urostomiezakjes is de sluiting op een dusdanige wijze gekoppeld aan de onderzijde van het zakje, dat de kans op draaien van het zakje geminimaliseerd wordt. Ook de tappocket is verwerkt in het zakje, waardoor de sluiting op een discrete en veilige manier opgeborgen kan worden in het zakje.

Maatvoering

De huidplaten zijn verkrijgbaar in een uitknipbare versie en diverse voorgestanste maten. De zakjes zijn verkrijgbaar in mini, midi en maxi varianten waarbij de mini variant alleen beschikbaar is in combinatie met een uitknipbare huidplaat. De midi en maxi zakjes zijn beschikbaar in combinatie met een uitknipbare huidplaat en diverse voorgestanste maten.

Klik hier om gratis proefmateriaal aan te vragen

Meer artikelen

42
Hersubel Kleuren
26 maart 2021

Introductie Hersubel Original stoma steunbandages

Al vele jaren waren de Fulcionel steunbandages een vaste waarde in het assortiment van Wellform...

Lees verder
0
Geen categorie
menu