Hulp zoeken bij seksuele problemen

Het kan gebeuren dat u vanwege de aanleg van uw stoma of pouch lichamelijke en psychische barrières blijft houden om (weer) van seks te kunnen genieten. Het is dan belangrijk erachter te komen of dit door lichamelijke of psychische problemen komt. Blijf hier niet mee zitten en zoek hulp. Dit kan bij:

  • De stomaverpleegkundige. De stomaverpleegkundige is gespecialiseerd in het leven met een stoma en kan u allerlei praktische tips geven.
  • Andere stomadragers. Een gesprek met een andere stomadrager kan verhelderend werken. Via de Bezoekdienst van de Stomavereniging kunt u in contact komen met iemand die net als u een stoma of pouch heeft. Bekijk ook de tips van en voor lotgenoten.
  • De huisarts. De huisarts weet welke behandelingen er mogelijk zijn. Bijvoorbeeld bij vaginale klachten of erectieproblemen. Ook kan hij/zij u doorverwijzen naar een seksuoloog, gynaecoloog, uroloog of psycholoog.
  • Een seksuoloog. Een seksuoloog biedt hulp bij seksuele problemen, zoals erectieproblemen, orgasmeproblemen, pijn bij het vrijen of geen zin meer hebben om te vrijen. U kunt hier ook terecht met vragen over het anders ervaren van seksualiteit door ziekte of over relatieproblemen. U kunt een geregistreerd seksuoloog NVVS vinden via www.nvvs.info