Verzekeringen

Wie op reis gaat, loopt risico’s die een zorgverzekeraar niet altijd dekt. Het is daarom verstandig om een reis-  en annuleringsverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat. Daarin zijn ook risico’s gedekt die niet onder de zorgverzekering vallen.

Rolstoel

Heeft u een rolstoel? In reisverzekeringen wordt een rolstoel vaak niet gedekt. Mocht u een rolstoel gebruiken, vraag dan na of de stoel is verzekerd als u naar het buitenland gaat. Soms moet u een extra fietsverzekering afsluiten. Sommige bedrijven die rolstoelen leveren, bieden een verzekering aan.

European Health Insurance Card (EHIC)

Neem de European Health Insurance Card (EHIC) mee als u naar het buitenland gaat. Met deze kaart bent u in alle landen van de Europese Unie verzekerd van gezondheidszorg. De kaart is ook geldig in Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Macedonië, Australië en Liechtenstein. Sommige zorgverzekeraars verstrekken de kaart standaard aan elke verzekerde. Gebeurt dat niet, dan kunt u de EHIC gratis bij uw eigen zorgverzekeraar aanvragen.

Voor de landen waar de EHIC kaart niet geaccepteerd wordt (onder andere Turkije en Marokko) kunt u bij uw zorgverzekering gratis een speciale Engelstalige verklaring aanvragen als verzekeringsbewijs. Bij het aanvragen van deze verklaring dient u de bestemming en reisperiode op te geven. Let op: vraag ook aan uw verzekeraar of de zorg die u nodig heeft gedekt is als u op reis gaat. U kunt ook advies krijgen of u een extra zorgdekking bij uw reisverzekering moet afsluiten.