Deel deze pagina

Premie en polis 2021

Blijf je in 2021 bij je huidige zorgverzekeraar? Of denk je erover om over te stappen? Nu is hét moment om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij je past.

Veranderingen premies en polisvoorwaarden 2021

Alle zorgverzekeraars hebben hun zorgpremies voor 2021 bekendgemaakt. Kijk voor het overzicht op zorgwijzer.nl. Kijk goed of je zorgverzekeraar nog wel bij je past. Het eigen risico blijft €385,-.

Gecontracteerde leveranciers en zorgverleners

Verder hebben de zorgverzekeraars een overzicht van de leveranciers waarmee zij een contract hebben afgesloten. Ook heel belangrijk is het overzicht van zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, ziekenhuizen en klinieken waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft voor 2020. Door het overzicht van leveranciers en zorgverleners te controleren, kom je volgend jaar niet voor vervelende verrassingen te staan.

Overstappen zorgverzekering

Als je niets doet, dan ben je volgend jaar automatisch verzekerd bij je huidige zorgverzekeraar. Je kunt overstappen door te kiezen voor een andere zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar (bijvoorbeeld een restitutieverzekering in plaats van een naturaverzekering). Of je kunt overstappen naar een zorgverzekering bij een andere verzekeraar.

Vóór 1 januari 2021 opzeggen!

Stap je over? Dan moet je je oude zorgverzekering vóór 1 januari 2021 opzeggen. Je bent daarna verplicht om vóór 1 februari 2021 je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 verzekerd. Veel zorgverzekeraars hebben een overstapservice. Ze zeggen je oude verzekering op als je vóór 1 januari bij hen een nieuwe afsluit.

Meer weten?

menu