Deel deze pagina

Meedoen wetenschappelijk onderzoek

De Stomavereniging vindt het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar manieren om de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te verbeteren. Daar hoort onder andere bij dat wij graag willen meewerken aan onderzoeken en dat wij innovaties stimuleren. Hieronder een aantal oproepen van wetenschappelijke onderzoeken waar je mogelijk aan mee kunt doen.

Help mee blaaskankerdiagnostiek en -behandeling te verbeteren

Bij Scinvivo, een bedrijf dat werkt aan een katheter voor blaaskankerdiagnostiek, is men ervan overtuigd dat de huidige blaaskankerdiagnostiek en -behandeling sterk verbeterd kan worden door het gebruik van de beeldvormende katheter. Dit heeft voordelen voor de patiënt en voor de uroloog. Scinvivo komt hiervoor graag in contact met (voormalige) blaaskankerpatiënten.

Testpersonen met een ileo- of colostoma

Heeft u een ileo- of een colostoma en heeft u last van lekkage, huidirritatie of het opblazen van uw stoma-opvangzak? Dan is het testen van de TOMAS band wellicht iets voor jou.

Studie naar bestrijding ontlastingsproblemen

Heeft u een stoma en vaak problemen bij de ontlasting? Dan is dit onderzoek van de SPKS misschien wat voor jou! Bij deze studie wordt met behulp van een app op uje smartphone onderzocht welke klachten je hebt. Denk bijvoorbeeld aan ontlasting die heel vaak komt of juist heel weinig, of hoge output. Vervolgens wordt met de app gekeken of je deze klachten kunt verminderen met behulp van aanpassingen in voeding, beweging, leefstijl of door gebruik van probiotica.

Ervaringen gezocht: verklevingen na een buikoperatie

Voor een onderzoek naar verklevingen na buikoperaties zoekt zesdejaars Geneeskundestudent Janienke Lier van het Radboudumc ervaringen. Deze ervaringen worden gebruikt voor het samenstellen van een vragenlijst over verklevingen na buikoperaties. De vragenlijst brengt straks op een betrouwbare manier de ongemakken vanwege verklevingen in beeld. Dit is een belangrijke stap voor het opzetten van nieuwe onderzoeken naar het voorkomen en behandelen van verklevingen.

menu