Deel dit bericht

Afscheid voorzitter Rein van der Leeuw

Op 1 januari is Rein van der Leeuw na 6 jaar afgetreden als voorzitter van de Stomavereniging. Dinsdagmiddag 7 januari jl. was er een feestelijke borrel ter ere van zijn afscheid. Met het vertrek van Rein neemt Sanne Blom het stokje over als voorzitter van de Stomavereniging.

Rein als voorzitter

Zes jaar geleden zei Rein van der Leeuw ‘ja’ tegen het voorzitterschap. De Stomavereniging kende Rein al van de Ledenraad. Rein kende de stomawereld uit eigen ervaring. En wat was de Stomavereniging blij met deze bestuurder-nieuwe-stijl. Rein bleek niet alleen een ervaren bestuurder en een doorgewinterde professional. Hij was én is ook een man met visie; een echte verbinder die gaat voor het resultaat. In zes jaar tijd heeft Rein de Stomavereniging naar een hoger plan getild. Onder zijn bezielende leiding bloeide de Stomavereniging op tot een professionele vereniging die pal voor haar leden staat.

Sanne Blom

Sanne Blom is bekend vanuit de Ledenraad. Zij zit nu al ruim 1,5 jaar in het verenigingsbestuur, waarvan het laatste halfjaar als vicevoorzitter. Sanne heeft sinds 2008 voor de tweede keer een stoma als gevolg van de ziekte van Crohn. Zij studeerde technische bedrijfskunde aan de universiteit van Twente. Zij heeft veel kennis van de (ziekenhuis)zorg, bedrijfskunde, (project)management, zorglogistiek, ICT, informatieveiligheid en datamanagement. Sanne is sinds anderhalf jaar manager Capaciteit en Logistiek bij het HagaZiekenhuis Den Haag. Sanne wil zich onder andere graag inzetten voor jongeren met een stoma of pouch: hoe kan de Stomavereniging er beter voor hen zijn?

Meer artikelen

DJE Zittend ziekenvervoer visual – goed formaat
21 januari 2020

Hoe ervaar jij het taxivervoer naar het ziekenhuis?

Heb jij in de afgelopen 2 jaar gebruik gemaakt van taxivervoer naar het ziekenhuis? Hoe heb je dat...

Lees verder
Nieuws
nfk kanker en seks
21 januari 2020

Wetenschappelijke publicatie onderzoek kanker & seks

Voor het eerst zijn de resultaten van twee gezamenlijke onderzoeken met de Nederlandse Federatie...

Lees verder
Nieuws
doctor-1149149_1920
21 januari 2020

Minder verklevingen door laparoscopie, maar aantal blijft te hoog

Verklevingen na een open buikoperatie veroorzaken (te) veel heropnames. Dankzij kijkoperaties is...

Lees verder
Nieuws
menu