Deel dit bericht

Bekijk hier nogmaals de presentaties van de regionale Stomadagen

De regionale Stomadagen zijn inmiddels weer achter de rug en het was dit jaar weer een groot succes. De dagen in Zwolle, Leiden en Veldhoven werden door jullie beoordeeld met gemiddeld een 8! 

Alle bijeenkomsten waren uitverkocht, waardoor ruim 450 mensen elkaar konden ontmoeten. Zowel stomadragers als hun partners bezochten de Stomamarkten, waar ze alles hoorden over de laatste ontwikkelingen over stomazorg en hulpmiddelen en vragen konden stellen aan fabrikanten en leveranciers. En ze volgden twee speciale, interactieve workshops. Ludo van Wijk presenteerde ‘Beweeg je Fit!’ en Arnica Nijhof vertelde in ‘Eet je Fit’ over gezonde voeding.

Ludo wist de hele zaal in beweging te krijgen met zijn ‘show’ over bewegen met een stoma. Hij inspireerde alle aanwezigen, want natuurlijk: iedereen kan bewegen op het eigen niveau. “Hij legde op enthousiaste wijze uit dat iedereen meer moet bewegen. Ik ga de presentatie zeker nalezen als hij op de website komt”, zei een bezoeker tegen ons. Nou, bij dezen: bekijk de presentatie van Ludo nogmaals hier.

Arnica besteedde onder meer aandacht aan verschillende soorten honger én aan hoe je gedrags- of eetpatronen doorbreekt. Van deze presentatie zijn twee varianten die we hier graag willen delen. De presentatie die in Zwolle werd gegeven, bevat basisinformatie over voeding. In Leiden en Veldhoven werd dieper ingegaan op problemen met voeding waar stomadragers in de praktijk tegenaan lopen. Bekijk de presentatie van Arnica in Zwolle hier en bekijk de presentatie van Arnica in Leiden en Veldhoven hier.

Meer artikelen

62
Sam Schröder gaat voor goud (Facebook-bericht (Liggend)) (1024 x 683 px)
5 juni 2023

Sam Schröder gaat voor goud op Roland Garros

Sam Schröder (23 jaar oud) is ex-darmkankerpatiënt en heeft al vele sportieve prestaties op zijn...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Een nieuwe maand, een nieuwe volle agenda
31 mei 2023

Een nieuwe maand, een nieuwe volle agenda

Een nieuwe maand, een nieuwe agenda vol met online bijeenkomsten, activiteiten en inloopochtenden....

Lees verder
9
InstagramNieuws
Stel al je vakantievragen tijdens de chatsessie met stomaverpleegkundigen Ronald
30 mei 2023

Stel al je vragen over lekkages in de chatsessie met stomaverpleegkundige Ronald

Op woensdag 12 juli 2023 van 19.00 tot 20.00 uur organiseert de Stomavereniging een chatsessie met...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu