Deel dit bericht

Bel stomaverpleegkundige bij klachten

Stomaverpleegkundigen Annette Gardien en Barbara Weterings van het HagaZiekenhuis trekken aan de bel. Vanwege de strijd tegen het coronavirus zeggen ziekenhuizen veel zorg af. Ook gaan mensen zélf liever niet naar het ziekenhuis, uit angst besmet te raken met het virus.

Barbara: “Onze patiënten béllen veel minder dan normaal. Ze denken dat alles alleen nog draait om corona. Wij maken ons zorgen. Heb je bijvoorbeeld last van roodheid rond je stoma, dan is dat met een eenvoudig middel goed te behandelen. Blijf je er nog een maand of twee mee rondlopen vanwege de coronamaatregelen, dan wordt dat moeilijker. Ook een stomabreuk kan enorm verergeren. En wat denk je van slecht passend materiaal? Last hebben een lekkage is een drama en onnodig. Want met één telefoontje en een app of mail met foto kunnen wij je helpen aan stomamateriaal dat wel past.”

Niet blijven rondlopen met klachten

Barbara en Annette roepen mensen met een stoma of pouch dan ook op om wél te bellen naar hun stomaverpleegkundige. Ook als je andere (gezondheids)problemen hebt: “Wacht niet en neem telefonisch contact op met jouw huisarts en/of ziekenhuis. Dan zorgen wij ervoor dat we op welke manier dan ook hulp kunt geven.”

Meer artikelen

Peggy Hesseling
13 oktober 2021

‘Ik ga in de overlevingsstand’

Peggy Hesseling (37), vrijwilliger bij StomaJong, besteedt haar beperkte energie bewust. ‘Ik...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
vacature
11 oktober 2021

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een dynamische functie waarbinnen je op een breed en divers terrein opereert?...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Wereld Stomadag 2021
22 september 2021

Wereld Stomadag 2021: doe je ook mee aan onze online actie?

Op zaterdag 2 oktober a.s. is het Wereld Stomadag. Deze dag kunnen we natuurlijk niet ongemerkt...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu