Deel dit bericht

In gesprek met minister van Ark

De nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark ging gelijk in haar eerste week al voortvarend van start door in gesprek te gaan met mensen die veel gebruik maken van zorg. Ervaringsdeskundigen dus. Ook onze voorzitter Sanne Blom was hiervoor uitgenodigd. Het was heel waardevol om namens stoma- en pouchdragers te kunnen delen hoe wij de zorg ervaren.

Donderdag 9 juli jl. is Tamara van Ark aangetreden als minister van Medische Zorg en Sport. Hiermee volgt zij minister Van Rijn op, die deze functie tijdens de coronacrisis heeft waargenomen. Haar eerste wens was om te spreken met ervaringsdeskundigen, met mensen die direct met zorg in aanraking komen. Hoe ervaren zij de zorg? Waar gaat het goed gaat en waar minder? En wat wordt gemist in de zorg? Het gesprek werd gevoerd via een videoverbinding onder leiding van Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

“Het beter doen voor kwetsbare mensen is echt waar ik voor sta”, gaf Tamara van Ark aan. “Want als mensen kwetsbaar zijn, en dus afhankelijk van beleid van de overheid, dan merken zij het als eerste als er iets niet goed gaat. Wat mij drijft is om het voor deze mensen beter te maken en beter te dóen. Daarom staan die gesprekken met ervaringsdeskundigen ook als eerste op de agenda. En die zullen met grote regelmaat terugkeren.”

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu