Deel dit bericht

In gesprek met minister van Ark

De nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark ging gelijk in haar eerste week al voortvarend van start door in gesprek te gaan met mensen die veel gebruik maken van zorg. Ervaringsdeskundigen dus. Ook onze voorzitter Sanne Blom was hiervoor uitgenodigd. Het was heel waardevol om namens stoma- en pouchdragers te kunnen delen hoe wij de zorg ervaren.

Donderdag 9 juli jl. is Tamara van Ark aangetreden als minister van Medische Zorg en Sport. Hiermee volgt zij minister Van Rijn op, die deze functie tijdens de coronacrisis heeft waargenomen. Haar eerste wens was om te spreken met ervaringsdeskundigen, met mensen die direct met zorg in aanraking komen. Hoe ervaren zij de zorg? Waar gaat het goed gaat en waar minder? En wat wordt gemist in de zorg? Het gesprek werd gevoerd via een videoverbinding onder leiding van Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

“Het beter doen voor kwetsbare mensen is echt waar ik voor sta”, gaf Tamara van Ark aan. “Want als mensen kwetsbaar zijn, en dus afhankelijk van beleid van de overheid, dan merken zij het als eerste als er iets niet goed gaat. Wat mij drijft is om het voor deze mensen beter te maken en beter te dóen. Daarom staan die gesprekken met ervaringsdeskundigen ook als eerste op de agenda. En die zullen met grote regelmaat terugkeren.”

Meer artikelen

bank-nieuwsbericht
22 juli 2020

Meer betaalgemak met automatische incasso

Steeds meer leden van de Stomavereniging kiezen ervoor hun contributie via automatische incasso te...

Lees verder
Nieuws
Portretten voor nieuwe huisstijl Nederlandse Stomavereniging
22 juli 2020

Kom in contact met andere stoma- of pouchdragers

Heb of krijg je een stoma en wil je meer weten over de impact op je dagelijks leven? Of wil je...

Lees verder
InstagramNieuws
Logo bij nieuwsbricht
30 juni 2020

Steun de Stomavereniging

Met jouw financiële steun maak je het de Stomavereniging mogelijk te blijven werken aan een...

Lees verder
Nieuws
menu