Deel dit bericht

In gesprek met minister van Ark

De nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark ging gelijk in haar eerste week al voortvarend van start door in gesprek te gaan met mensen die veel gebruik maken van zorg. Ervaringsdeskundigen dus. Ook onze voorzitter Sanne Blom was hiervoor uitgenodigd. Het was heel waardevol om namens stoma- en pouchdragers te kunnen delen hoe wij de zorg ervaren.

Donderdag 9 juli jl. is Tamara van Ark aangetreden als minister van Medische Zorg en Sport. Hiermee volgt zij minister Van Rijn op, die deze functie tijdens de coronacrisis heeft waargenomen. Haar eerste wens was om te spreken met ervaringsdeskundigen, met mensen die direct met zorg in aanraking komen. Hoe ervaren zij de zorg? Waar gaat het goed gaat en waar minder? En wat wordt gemist in de zorg? Het gesprek werd gevoerd via een videoverbinding onder leiding van Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

“Het beter doen voor kwetsbare mensen is echt waar ik voor sta”, gaf Tamara van Ark aan. “Want als mensen kwetsbaar zijn, en dus afhankelijk van beleid van de overheid, dan merken zij het als eerste als er iets niet goed gaat. Wat mij drijft is om het voor deze mensen beter te maken en beter te dóen. Daarom staan die gesprekken met ervaringsdeskundigen ook als eerste op de agenda. En die zullen met grote regelmaat terugkeren.”

Meer artikelen

Vooruitgang december 2020 cover
1 december 2020

Vooruitgang december uit!

De Vooruitgang van december is verschenen! In deze editie vind je weer vele interessante...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Thumbnail-webinar-28-11-2020-1-1
27 november 2020

Kijk mee naar de online Stomadag

Zaterdag 28 november 2020 is onze online Stomadag. Kijk op deze pagina live mee via je laptop,...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Portret van Jan Hobbelen voor Nederlandse Stomavereniging
26 november 2020

‘Als het nodig is, gaan we de barricaden op’

2020 was het jaar van corona. Voor veel Nederlanders, maar zeker ook voor Jan Hobbelen, die op 10...

Lees verder
0
Vooruitgang
menu