Deel dit bericht

Magazine Vooruitgang: ‘Ik schaam me niet voor mijn stoma’

De Vooruitgang van juni is verschenen! In deze editie vind je weer vele interessante artikelen, zoals:

  • Een pop als spiegel voor een kind. Leg aan een kind maar eens uit wat een stoma is. Sanne Botden, kinderchirurg in het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen, vond een oplossing. Ze zou het prachtig vinden als andere ziekenhuizen het initiatief van de stomapop overnemen. Lees het interview met Sanne.
  • ‘Ik had niet gedacht dat ik me mismaakt zou voelen’. Jos van Hest en Jan ter Heide gaven begin 2020 een groot feest. Dat deden ze wel vaker, maar deze keer gaven zij hun gasten ook nog iets mee: een persoonlijk boek over een nieuw hoofdstuk in hun leven. Lees hun verhaal en download het boek Blauwe Stip.
  • Een stomabreuk, en wat nu? Parastomale hernia’s komen vaak voor, bij sommige stoma’s soms zelfs in de helft van de gevallen. Wat kun je eraan doen, en is het te voorkomen? ‘Afvallen en sporten helpen, maar dat is vaak lastig.’
  • Ik vergeet nare dingen snel. Tineke Plessen (64), vrijwilliger bij de Stomavereniging, werkte haar leven lang met kwetsbare mensen. Een stoma moet volgens haar een normaal gespreksonderwerp worden. ‘Ik maak grapjes als mijn stoma weer eens borrelt.’ Tineke heeft een stoma omdat darmkanker met uitzaaiingen dreigde.

En nog veel meer! Je kunt de Vooruitgang ook digitaal lezen op onze website.

Ook het magazine Vooruitgang ontvangen?

Als je lid bent van de Stomavereniging, ontvang je ieder kwartaal het magazine Vooruitgang thuis op de deurmat. Wil je Vooruitgang ook thuis ontvangen? Of alle artikelen digitaal lezen met een speciale inlogcode? Word dan lid van de Stomavereniging.

Welke onderwerpen mis je in Vooruitgang?

Mis je bepaalde onderwerpen in het magazine Vooruitgang? Of heb je een idee voor een leuk artikel? Of lijkt het je leuk om in de redactie te zitten? Stuur een mail naar de redactie@stomavereniging.nl en wie weet komt jouw verhaal of suggestie in Vooruitgang.

Meer artikelen

Peggy Hesseling
13 oktober 2021

‘Ik ga in de overlevingsstand’

Peggy Hesseling (37), vrijwilliger bij StomaJong, besteedt haar beperkte energie bewust. ‘Ik...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
vacature
11 oktober 2021

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een dynamische functie waarbinnen je op een breed en divers terrein opereert?...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Wereld Stomadag 2021
22 september 2021

Wereld Stomadag 2021: doe je ook mee aan onze online actie?

Op zaterdag 2 oktober a.s. is het Wereld Stomadag. Deze dag kunnen we natuurlijk niet ongemerkt...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu