Deel dit bericht

Magazine Vooruitgang: ‘Ik schaam me niet voor mijn stoma’

De Vooruitgang van juni is verschenen! In deze editie vind je weer vele interessante artikelen, zoals:

  • Een pop als spiegel voor een kind. Leg aan een kind maar eens uit wat een stoma is. Sanne Botden, kinderchirurg in het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen, vond een oplossing. Ze zou het prachtig vinden als andere ziekenhuizen het initiatief van de stomapop overnemen. Lees het interview met Sanne.
  • ‘Ik had niet gedacht dat ik me mismaakt zou voelen’. Jos van Hest en Jan ter Heide gaven begin 2020 een groot feest. Dat deden ze wel vaker, maar deze keer gaven zij hun gasten ook nog iets mee: een persoonlijk boek over een nieuw hoofdstuk in hun leven. Lees hun verhaal en download het boek Blauwe Stip.
  • Een stomabreuk, en wat nu? Parastomale hernia’s komen vaak voor, bij sommige stoma’s soms zelfs in de helft van de gevallen. Wat kun je eraan doen, en is het te voorkomen? ‘Afvallen en sporten helpen, maar dat is vaak lastig.’
  • Ik vergeet nare dingen snel. Tineke Plessen (64), vrijwilliger bij de Stomavereniging, werkte haar leven lang met kwetsbare mensen. Een stoma moet volgens haar een normaal gespreksonderwerp worden. ‘Ik maak grapjes als mijn stoma weer eens borrelt.’ Tineke heeft een stoma omdat darmkanker met uitzaaiingen dreigde.

En nog veel meer! Je kunt de Vooruitgang ook digitaal lezen op onze website.

Ook het magazine Vooruitgang ontvangen?

Als je lid bent van de Stomavereniging, ontvang je ieder kwartaal het magazine Vooruitgang thuis op de deurmat. Wil je Vooruitgang ook thuis ontvangen? Of alle artikelen digitaal lezen met een speciale inlogcode? Word dan lid van de Stomavereniging.

Welke onderwerpen mis je in Vooruitgang?

Mis je bepaalde onderwerpen in het magazine Vooruitgang? Of heb je een idee voor een leuk artikel? Of lijkt het je leuk om in de redactie te zitten? Stuur een mail naar de redactie@stomavereniging.nl en wie weet komt jouw verhaal of suggestie in Vooruitgang.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu