Deel dit bericht

Ontwikkelingen coronavirus

In dit blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het gaat daarbij om nieuws dat relevant is voor mensen met een stoma. 7 veel gestelde vragen over corona en stoma & pouch lees je hier. Houd voor algemene informatie over besmettingsaantallen en maatregelen de website van het RIVM in de gaten. Op Thuisarts lees je wat je kunt doen als je klachten hebt. Je kunt bij vragen ook het landelijke informatienummer bellen: 0800-1351. Behoefte aan een luisterend oor, advies of extra hulp? Bel dan het noodnummer van het Rode Kruis: 070-4455888

Bereikbaarheid Stomavereniging

20 mei – De medewerkers van de Stomavereniging werken – in lijn met de landelijke maatregelen – voornamelijk vanuit huis. Daardoor is het Landelijk Bureau beperkt bereikbaar. Bellen kan ’s morgens van 9.30 uur tot 12.30 uur naar nummer 030 – 634 39 10. Bel je na die tijd dan kun je de voicemail inspreken of mailen naar info@stomavereniging.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Reguliere zorg wordt weer opgestart

1 mei – De reguliere ziekenhuiszorg wordt weer langzaam opgestart. Dat is nodig om gezondheidsschade en te lange wachttijden te voorkomen. Mensen met de meest urgente zorgvragen moeten als eerste in het ziekenhuis terecht kunnen. Om te bepalen wat de urgentie van de zorgvragen is, heeft het Landelijk Centrum Patiënt Spreiding (LCPS) een lijst met diagnoses opgesteld. De wetenschappelijke verenigingen, leden van de Federatie Medisch Specialisten (FMS), hebben die vervolgens voorzien van een urgentie indicatie. Zorgverleners hebben nu dus een leidraad bij het weer opstarten van de zorg. Als volgende stap wordt geprobeerd met patiëntenorganisaties (Harteraad, Longfonds, NFK) deze lijst en de keuzes daarin begrijpelijk te maken. Belangrijk om te weten: wacht niet af als je met een probleem kampt. Neem (telefonisch of per mail) contact om met je zorgverlener om te vragen hoe hij of zij kan helpen. (Bron: Patiëntenfederatie Nederland).

Informatie over gevolgen corona voor kanker

02 april – Zoek je informatie over de gevolgen van corona voor behandelingen bij kanker? De Nederlandse Federatie voor Kankerpatiënten organisaties heeft alle informatie van kankerorganisaties gebundeld op een nieuwe webpagina: nfk.nl/corona.

Landelijke maatregelen verlengd t/m 28 april

01 april – Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Nieuwe landelijke Stomadag eind september

25 maart – Helaas hebben we de Stomadag in Leiden moet afzeggen. Door de aangescherpte regels tot 1 juni moeten we helaas ook de Stomadag in Assen definitief annuleren. We beseffen dat dit niet alleen voor ons, maar juist voor onze leden een teleurstelling is. De Stomadagen betekenen immers ontzettend veel voor mensen met een stoma of pouch. We overwegen nu om eind september een landelijke Stomadag in het midden van het land te organiseren. Uiteraard kan dat alleen als de omstandigheden het toelaten. Wij houden je hiervan op de hoogte.

Aangescherpte maatregelen

23 maart – Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen.
  • Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep.
  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen.

Eerdere berichten over corona

De eerdere berichten (t/m 22 maart) lees je hier.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu