Deel dit bericht

Platform Stoma Hulpmiddelen presenteert Agenda voor de toekomst

De samenwerkende partijen in het Platform Stoma Hulpmiddelen spreken in de Agenda voor de toekomst de gezamenlijke ambitie uit om het functioneringsgericht voorschrijven in Nederland te implementeren. Functioneringsgericht voorschrijven houdt in dat jij als stomadrager krijgt wat je nodig hebt om zo te kunnen leven als jij wilt. Daarmee maken we de stomazorg merkbaar beter.

Platform Stoma Hulpmiddelen

Het Platform Stoma Hulpmiddelen bestaat naast de Stomavereniging uit V&VN Stomaverpleegkundigen, FHI, Nefemed en Zorgverzekeraars Nederland. Het platform sluit aan op onze samenwerking in het kader van de Module Stoma Hulpmiddelen. In 2015 werd duidelijk dat er vanuit de dagelijkse praktijk zorgen waren over de kwaliteit van de hulpmiddelenzorg, de keuzevrijheid, de productkwaliteit en het toezicht. De hulpmiddelenzorg moest en kon beter. Dit is aanleiding geweest voor de ontwikkeling van het Generiek Kwaliteitskader Hulpmiddelenzorg, met daarbij horend de Module Stoma Hulpmiddelen.

Hiermee werd een eerste belangrijke stap gezet naar merkbaar betere stomazorg, waarbij de functioneringsgerichte aanspraak van stomahulpmiddelen centraal stond. De afgelopen jaren is er door partijen hard gewerkt om de gemaakte afspraken naar de praktijk te brengen. Hierin zijn al mooie resultaten geboekt, maar we zijn nog niet klaar.

Functioneringsgericht voorschrijven

De Agenda voor de toekomst zet de horizon op 2022 en maakt onze ambities op het gebied van functioneringsgericht voorschrijven concreet. Wat hebben we in 2022 als gezamenlijke partijen bereikt? Wat is nodig om deze mijlpalen te realiseren? Wat betekent dit voor onze samenwerking en rolverdeling die nodig is om succesvol te zijn? Lees het in de Agenda voor de toekomst.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu