Deel dit bericht

Platform Stoma Hulpmiddelen presenteert Agenda voor de toekomst

De samenwerkende partijen in het Platform Stoma Hulpmiddelen spreken in de Agenda voor de toekomst de gezamenlijke ambitie uit om het functioneringsgericht voorschrijven in Nederland te implementeren. Functioneringsgericht voorschrijven houdt in dat jij als stomadrager krijgt wat je nodig hebt om zo te kunnen leven als jij wilt. Daarmee maken we de stomazorg merkbaar beter.

Platform Stoma Hulpmiddelen

Het Platform Stoma Hulpmiddelen bestaat naast de Stomavereniging uit V&VN Stomaverpleegkundigen, FHI, Nefemed en Zorgverzekeraars Nederland. Het platform sluit aan op onze samenwerking in het kader van de Module Stoma Hulpmiddelen. In 2015 werd duidelijk dat er vanuit de dagelijkse praktijk zorgen waren over de kwaliteit van de hulpmiddelenzorg, de keuzevrijheid, de productkwaliteit en het toezicht. De hulpmiddelenzorg moest en kon beter. Dit is aanleiding geweest voor de ontwikkeling van het Generiek Kwaliteitskader Hulpmiddelenzorg, met daarbij horend de Module Stoma Hulpmiddelen.

Hiermee werd een eerste belangrijke stap gezet naar merkbaar betere stomazorg, waarbij de functioneringsgerichte aanspraak van stomahulpmiddelen centraal stond. De afgelopen jaren is er door partijen hard gewerkt om de gemaakte afspraken naar de praktijk te brengen. Hierin zijn al mooie resultaten geboekt, maar we zijn nog niet klaar.

Functioneringsgericht voorschrijven

De Agenda voor de toekomst zet de horizon op 2022 en maakt onze ambities op het gebied van functioneringsgericht voorschrijven concreet. Wat hebben we in 2022 als gezamenlijke partijen bereikt? Wat is nodig om deze mijlpalen te realiseren? Wat betekent dit voor onze samenwerking en olverdeling die nodig is om succesvol te zijn? Lees het in de Agenda voor de toekomst.

Meer artikelen

StomaJONG borrel
3 januari 2022

Proosten op het nieuwe jaar met StomaJONG

Ben jij jonger dan 40 jaar en heb je een stoma? Kom dan met ons proosten op het nieuwe jaar!...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Meldpunt Stomazorg
20 december 2021

Meldpunt Stomazorg: krijg je wat de stomaverpleegkundige heeft voorgeschreven?

Vanaf 1 januari 2022 gaan alle stomaverpleegkundigen met een nieuw protocol werken. Dit maakt het...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
financiering Stomavereniging
15 december 2021

‘Bijdragen van leden en particulieren zijn essentieel voor de Stomavereniging’

Anders dan veel mensen denken, betaalt de Stomavereniging veel activiteiten zelf. Steeds meer, nu...

Lees verder
0
NieuwsVooruitgang
menu