Deel dit bericht

Re-integreren: wat zijn jouw ervaringen?

Het kan lastig zijn om vanuit een ziekte of na de aanleg van een stoma weer te gaan werken. Kun je terugkeren ja of nee? Zoja, hoe pak je dat aan als je een stoma hebt? Ging het bij jou makkelijk of moeilijk? Waar liep je tegen aan? In het kader van onderzoek zijn wij op zoek naar jouw ervaring.

Ankie van den Oord is arts en in opleiding tot bedrijfsarts. Bovendien heeft ze zelf een stoma gehad. ‘In mijn werk als arts in de bedrijfsgeneeskunde, kom ik maar af en toe een werknemer tegen met een stoma. Bedrijfsartsen die werknemers met een stoma begeleiden hebben vaak beperkte kennis en ervaring, simpelweg doordat ze er maar af en toe mee te maken hebben.’

Verbeter het re-integratietraject

Ervaringen en adviezen over het werken met een stoma zijn heel waardevol om het re-integratietraject voor mensen met een stoma te verbeteren. Ankie: ‘Doordat ik in het verleden zelf langdurig een stoma heb gehad, weet ik dat er van allerlei zaken zijn waar je tegenaan kunt lopen die invloed hebben op hoe je je voelt en wat je kunt doen.’ Dit bepaalt voor een belangrijk deel hoe succesvol re-integratietrajecten zijn.

Doe mee aan het onderzoek

Wil jij ook het re-integratietraject voor stomadragers verbeteren? Doe dan mee aan dit onderzoek. Vul deze vragenlijst in of plak deze link in je internetbrowser: https://nl.surveymonkey.com/r/stomaenwerk Het invullen kost 5 á 10 minuten. De vragenlijsten worden volledig anoniem verwerkt en de resultaten worden beschreven in een artikel.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu