Deel dit bericht

Stomazakjes geurvrij?

Plasma Pendix is een draagbaar apparaat dat ballooning en pancaking voorkomt en ook nog eens alle geuren laat verdwijnen. Het product is nog niet op de markt helaas, maar nog volop in ontwikkeling. De onderzoekers zijn nu op zoek naar stomadragers die hun ervaring met pancaking, ballooning en/of vieze geuren willen delen voor dit nieuwe product.

Wat is Plasma Pendix?

De Plasma-Pendix is een kastje, ongeveer ter grootte van een dikke smartphone, dat met een slangetje verbonden is met de stomazak. Zodra de stoma gassen produceert, wordt in het kastje een sensor geactiveerd, die de druk regelt door de gassen af te voeren naar het apparaat. Zo voorkom je opbollen en lekkage.

Vervolgens gebeurt er iets wonderlijks. In het kastje zit een ‘plasmakamer’, die de moleculen die de geur veroorzaken als het
ware kapot schiet. Het gezuiverde en reukloze gas verdwijnt
vervolgens in de open lucht. Omdat de Plasma- Pendix het normale
koolstoffilter vervangt, komt ook ophoping van ontlasting niet meer voor.

Meedoen aan onderzoek

De onderzoekers zijn op zoek naar stomadragers die hun ervaring met pancaking, ballooning en/of vieze geuren willen delen voor dit nieuwe product. Ook zijn ze benieuwd of jij als stomadrager zo’n product zou willen gebruiken en hoe dit het beste voor je werkt. Deze informatie wordt gebruikt om het apparaat uit te werken tot een product dat op de markt gebracht kan worden. Wil jij hieraan meedoen? Stuur dan een e-mail naar tjabbes@plasmapendix.com. Je wordt dan uitgenodigd voor een afspraak voor een (telefonisch) interview.

Wanneer komt het op de markt?

Momenteel zijn de makers druk bezig met het testen van het eerste prototype in het laboratorium. Wanneer dit product precies op de markt komt, is nog lastig te bepalen. Eerst moet het apparaat nog meerdere keren getest worden en 100% zekerheid geven voordat het op de markt kan. Maar er wordt hard aan gewerkt om het zo spoedig mogelijk beschikbaar te stellen.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu