Deel dit bericht

Strijden voor toegankelijke toiletten

‘Daar sta ik dan. Hartstikke voor paal. Voor plaspaal’. Tijdens het dorpsfeest afgelopen week ging ik flink uit mijn dak. Drankje, lekker dansen, dikke pret. Tot de spanning op mijn jurkje toenam en mijn stomazakje vol liep. Hoge Nood. Tijd om te legen. Horecazaken kwam ik niet meer in gezien het late tijdstip. Ook de toilet-keet was niet geschikt voor mij. En zo sta ik hier. Letterlijk voor plaspaal. Zo klinkt de blog van Carlijn, vrijwilliger bij de Toiletalliantie (waar de Stomavereniging deel van uitmaakt).

Samen strijden

Het is de hoogste tijd dat de hoge nood wordt opgelost. Het kan toch niet zo zijn dat door gebrek aan schone openbare toiletten dit de oplossing is voor mannen, vrouwen, kinderen, buikpatiënten en ouderen die het echt niet op kunnen houden tot thuis? Carlijn zet zich hier samen met de Toiletalliantie voor in. Samen strijden zij voor meer toegankelijke toiletten.

Aanmelden als vrijwilliger

Help jij mee bereiken dat er overal toegankelijke toiletten zijn? Rolstoeltoegankelijk, met volledige privacy, voorzien van prullenbak en gegarandeerd schoon? Meld je dan aan als vrijwilliger en zet je namens de Stomavereniging samen met de Toiletalliantie in voor het project www.waarkaniknaardewc.nl. Stuur een mail naar info@stomavereniging.nl met onderwerp ‘Toiletalliantie’.

Bron: In Levende Lijve – Blog van Carlijn Willemstijn

Meer artikelen

Peggy Hesseling
13 oktober 2021

‘Ik ga in de overlevingsstand’

Peggy Hesseling (37), vrijwilliger bij StomaJong, besteedt haar beperkte energie bewust. ‘Ik...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
vacature
11 oktober 2021

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een dynamische functie waarbinnen je op een breed en divers terrein opereert?...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Wereld Stomadag 2021
22 september 2021

Wereld Stomadag 2021: doe je ook mee aan onze online actie?

Op zaterdag 2 oktober a.s. is het Wereld Stomadag. Deze dag kunnen we natuurlijk niet ongemerkt...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu