Deel dit bericht

Strijden voor toegankelijke toiletten

‘Daar sta ik dan. Hartstikke voor paal. Voor plaspaal’. Tijdens het dorpsfeest afgelopen week ging ik flink uit mijn dak. Drankje, lekker dansen, dikke pret. Tot de spanning op mijn jurkje toenam en mijn stomazakje vol liep. Hoge Nood. Tijd om te legen. Horecazaken kwam ik niet meer in gezien het late tijdstip. Ook de toilet-keet was niet geschikt voor mij. En zo sta ik hier. Letterlijk voor plaspaal. Zo klinkt de blog van Carlijn, vrijwilliger bij de Toiletalliantie (waar de Stomavereniging deel van uitmaakt).

Samen strijden

Het is de hoogste tijd dat de hoge nood wordt opgelost. Het kan toch niet zo zijn dat door gebrek aan schone openbare toiletten dit de oplossing is voor mannen, vrouwen, kinderen, buikpatiënten en ouderen die het echt niet op kunnen houden tot thuis? Carlijn zet zich hier samen met de Toiletalliantie voor in. Samen strijden zij voor meer toegankelijke toiletten.

Aanmelden als vrijwilliger

Help jij mee bereiken dat er overal toegankelijke toiletten zijn? Rolstoeltoegankelijk, met volledige privacy, voorzien van prullenbak en gegarandeerd schoon? Meld je dan aan als vrijwilliger en zet je namens de Stomavereniging samen met de Toiletalliantie in voor het project www.waarkaniknaardewc.nl. Stuur een mail naar info@stomavereniging.nl met onderwerp ‘Toiletalliantie’.

Bron: In Levende Lijve – Blog van Carlijn Willemstijn

Meer artikelen

Stoma app
25 februari 2020

Wil jij meedenken over een nieuwe app voor stomadragers?

Het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) ontwikkelt een mobiele applicatie om mensen met een stoma...

Lees verder
Nieuws
belasting
18 februari 2020

Belasting: aftrek zorgkosten 2019

Leven met een stoma, pouch of ziekte brengt kosten met zich mee. Kosten voor medische zorg,...

Lees verder
Nieuws
Complicaties sww
18 februari 2020

Knelpuntenanalyse stoma hulpmiddelenzorg

In december 2019 vroegen we welke knelpunten worden ervaren in de stoma hulpmiddelenzorg. Maar...

Lees verder
Nieuws
menu