Deel dit bericht

Wereld Stomadag 2015: anekdotes en verhalen, foto’s en films

Op zaterdag 3 oktober, Wereld Stomadag, werd wereldwijd stilgestaan bij stoma’s. Het thema van deze driejaarlijkse dag was ‘Veel verhalen, één stem’. De Stomavereniging vroeg mensen met een stoma hun persoonlijke verhalen op te sturen en te vertellen wat hun stoma voor hen betekent. Het aantal inzendingen was groot. Via de mail kregen we tal van anekdotes en verhalen toegestuurd, evenals foto’s en films. In de week van Wereld Stomadag en in de weken erna deelde de Stomavereniging de bijdragen via de website, Facebook en Twitter onder vermelding van #mijnstoma.

Herkenning en respect

Uit de reacties, onder meer op Facebook, bleek hoe fijn mensen het vinden om ervaringen van andere stomadragers te lezen. Er was veel herkenning en respect voor de vele verhalen. Het aantal mensen dat onze Facebook-pagina volgt is sinds deze actie aanzienlijk gestegen. Ook op Twitter werden de ervaringsverhalen flink geretweet. De Stomavereniging heeft van een aantal bijdragen posters gemaakt die we gebruiken bij beurzen en bij de Stomadagen.

Lindanieuws.nl

Website Lindanieuws.nl (van het gelijknamige magazine Linda) besteedde ook aandacht aan Wereld Stomadag op 3 oktober. In een openhartig interview vertelde Nicole wat haar urine/continentstoma voor haar betekent. Hier kunt u het artikel teruglezen.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu