Deel dit bericht

Wereld Stomadag 2015: anekdotes en verhalen, foto’s en films

Op zaterdag 3 oktober, Wereld Stomadag, werd wereldwijd stilgestaan bij stoma’s. Het thema van deze driejaarlijkse dag was ‘Veel verhalen, één stem’. De Stomavereniging vroeg mensen met een stoma hun persoonlijke verhalen op te sturen en te vertellen wat hun stoma voor hen betekent. Het aantal inzendingen was groot. Via de mail kregen we tal van anekdotes en verhalen toegestuurd, evenals foto’s en films. In de week van Wereld Stomadag en in de weken erna deelde de Stomavereniging de bijdragen via de website, Facebook en Twitter onder vermelding van #mijnstoma.

Herkenning en respect

Uit de reacties, onder meer op Facebook, bleek hoe fijn mensen het vinden om ervaringen van andere stomadragers te lezen. Er was veel herkenning en respect voor de vele verhalen. Het aantal mensen dat onze Facebook-pagina volgt is sinds deze actie aanzienlijk gestegen. Ook op Twitter werden de ervaringsverhalen flink geretweet. De Stomavereniging heeft van een aantal bijdragen posters gemaakt die we gebruiken bij beurzen en bij de Stomadagen.

Lindanieuws.nl

Website Lindanieuws.nl (van het gelijknamige magazine Linda) besteedde ook aandacht aan Wereld Stomadag op 3 oktober. In een openhartig interview vertelde Nicole wat haar urine/continentstoma voor haar betekent. Hier kunt u het artikel teruglezen.

Meer artikelen

Peggy Hesseling
13 oktober 2021

‘Ik ga in de overlevingsstand’

Peggy Hesseling (37), vrijwilliger bij StomaJong, besteedt haar beperkte energie bewust. ‘Ik...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
vacature
11 oktober 2021

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een dynamische functie waarbinnen je op een breed en divers terrein opereert?...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Wereld Stomadag 2021
22 september 2021

Wereld Stomadag 2021: doe je ook mee aan onze online actie?

Op zaterdag 2 oktober a.s. is het Wereld Stomadag. Deze dag kunnen we natuurlijk niet ongemerkt...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu