Deel dit bericht

Werkgroep darmkanker wordt Stichting Darmkanker

Sinds 2020 staat werkgroep Darmkanker op eigen benen in de vorm van een nieuwe stichting: Stichting Darmkanker Nederland. De officiële lancering was zaterdag 12 december 2020. Alle informatie van werkgroep Darmkanker, nu dus Stichting Darmkanker, kun je terugvinden op www.darmkanker.nl.

In 2018 is werkgroep Darmkanker opgericht, als opmaat naar een eigen organisatie voor (ex)darmkankerpatiënten, hun partners en naasten. Tot op heden was er namelijk nog geen patiëntenorganisatie exclusief voor mensen met darmkanker, terwijl dit wel een grote groep in Nederland treft (ruim 80.000 Nederlanders). Darmkanker is de tweede vorm van kanker waar Nederlanders aan overlijden en er is een toename van het aantal jonge darmkankerpatiënten.

Stichting Darmkanker

Op 10 februari 2020 is deze werkgroep omgevormd naar een zelfstandige stichting: Stichting Darmkanker. Stichting Darmkanker wil hét platform zijn waar informatie en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. De focus in 2021 ligt op het ontwikkelen van een eigen ‘gezicht’ die ervoor zorgt dat de Stichting Darmkanker herkend gaat worden als dé autoriteit op dit gebied. Daarnaast wil Stichting Darmkanker een stichting zijn voor en door vrijwilligers, ondersteund door een professioneel bureau, die financieel gezond is. Een ander belangrijk punt is daarom het werven, behouden en scholen van vrijwilligers en het inrichten van de professionele organisatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je volledig op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting Darmkanker? Schrijf in voor de nieuwsbrief of word donateur op www.darmkanker.nl

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu