Wil jij meedenken met een stoma-app?
Het krijgen van een stoma is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Uit onderzoek blijkt dat je soms te maken kunt krijgen met verschillende psychische klachten en dat kwaliteit van leven verminderd is. Het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) wil daarom in samenwerking met Stomavereniging en Stichting Stomaatje een app ontwikkelen om mensen hierin beter te informeren en te begeleiden. Maar wat moet deze app precies kunnen? Dat willen zij via dit onderzoek van jou weten.
Ontwikkeling app
Om de Stoma-App zo goed mogelijk te bouwen, richten de onderzoekers een projectgroep op met chirurgen, stomaverpleegkundigen Ʃn vier patiƫntvertegenwoordigers. Deze projectgroep adviseert bij de inhoudelijke ontwikkeling van de app. Zo bespreekt de projectgroep onder andere hoe de app eruit moet zien en welke functionaliteiten de app moet hebben. Het prototype wordt vervolgens door de projectgroep getest. De definitieve versie van de app wordt in een wetenschappelijke onderzoek geƫvalueerd.
Patiƫntvertegenwoordigers gezocht
Belangrijk is dat de app volledig ontwikkeld wordt vanuit de behoefte van stomadragers. Om dit in kaart te brengen wordt binnenkort een vragenlijst uitgestuurd. Daarnaast zoeken de onderzoekers voor dit project 4 enthousiaste patiƫntvertegenwoordigers. Als patiƫntvertegenwoordiger kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Stoma-App. De projectgroep besprekingen starten eind februari/ begin maart.
Meedoen?
Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar 4 mensen die:
- Affiniteit hebben met het verbeteren van de kwaliteit van stomazorg
- In staat zijn om bredere belang van stomadragers te vertegenwoordigen
- Aanwezig kunnen zijn tijdens meerdere besprekingen in het AMC in Amsterdam
- Overweg kunnen met mobiele apps (je hoeft geen ervaring te hebben met ontwikkeling van apps)
Lijkt het je wat om ƩƩn van de vier patiƫntvertegenwoordiger te zijn? Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met dr. Sebastiaan van der Storm, s.vanderstorm@amsterdamumc.nl, 020-5663370. Bij deelname worden je reiskosten vergoed en ontvang je vacatiegeld. Dit project wordt gesubsidieerd door de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) fonds.


Meer artikelen

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst
Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...
Lees verder
Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor
Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...
Lees verder
Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?
Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...
Lees verder