Ledenraad

Ledenraad StomaverenigingDe Ledenraad is het hoogste orgaan van de Stomavereniging. Zij zien erop toe dat het bestuur opereert volgens de prioriteiten en de doelen die de leden aandragen. De Ledenraad denkt mee over de koers van de Stomavereniging en monitort het beleid. Daarnaast benoemt de Ledenraad het bestuur en is verantwoordelijk voor de goedkeuring van de jaarrekening, het jaarverslag, strategisch meerjarenplan, jaarplan en begroting.

De Ledenraad bestaat uit 16 leden die allemaal een stoma of pouch hebben. Zij vergaderen minimaal drie keer per jaar. Leden van de Ledenraad zijn benoemd voor 4 jaar, met een mogelijkheid tot eenmalige verlenging van 4 jaar. Deelnemers van de Ledenraad zijn leden en worden door leden gekozen.

Strategische cyclus

Jaarlijks wordt  een zogenaamde strategische cyclus gevolgd. De directeur bereidt samen met de staf in deze cyclus het strategisch meerjarenplan en het jaarplan voor en legt dit ter vaststelling voor aan het verenigingsbestuur. De Ledenraad geeft er vervolgens zijn goedkeuring aan. Daarna wordt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering neergelegd bij de directeur. Het verenigingsbestuur houdt toezicht op het proces en uiteindelijk ziet de Ledenraad toe op het resultaat.

Leden van de Ledenraad

Sanne Blom
Jannie Verheij
Paul Stortelder