Deel deze pagina

Peilingen 2013

Peiling maart 2013: Kwaliteit van leven van stomadragers

Uit uit deze peiling door de onderzoeksgroep ‘Samen leven met kanker van het VU/VUmc blijkt dat de kwaliteit van leven van stomadragers over het algemeen niet veel verschilt van gezonde mensen of mensen met andere chronische ziekten. Maar stomadragers hebben wel meer last van stomaspecifieke klachten die kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan angst en zorgen over de stoma, vermoeidheid en sociale contacten.

Peiling september 2013: Levering stomamaterialen

Zorgverzekeraar de Friesland vergoedt niet langer de stomamaterialen die verstrekt worden door de apotheek. Deze peiling bekijkt welke panelleden hier last van ondervinden.

Peiling mei 2013: Betaling eigen risico

‘Voorkeur voor gespreide betaling eigen risico’ (Vooruitgang, september 2013) Maar weinig mensen kennen de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Terwijl veel stomadragers aangeven dat ze wel van deze regeling gebruik willen maken.

Peiling maart 2013: Online activiteiten

Na de aanleg van een stoma gaan mensen vooral op zoek naar algemene informatie. Wanneer mensen al langer een stoma hebben gebruiken ze internet vooral voor het online bestellen van informatie en het op de hoogte blijven van nieuws. Mensen met een stoma missen een online hulpmiddelen vergelijker en filmpjes. Ook zouden ze graag zien dat er een app wordt ontwikkeld met veel voorkomende problemen waar mensen met een stoma tegenaan kunnen lopen. Zie ook de uitkomsten peiling online activiteiten.

menu