Deel deze pagina

Peilingen 2014

Peiling september 2014: Contact met de medisch speciaalzaak

Maak stomadragers niet onnodig bang (Vooruitgang 3, 2014). Meerdere leden van de Stomavereniging zijn gebeld door hun medisch speciaalzaak met vragen over hun stoma en materiaalgebruik. De stomavereniging wilde weten of mensen zulke telefoontjes op prijs stellen. Wat blijkt is dat een kleine meerderheid de telefoontjes niet vervelend vindt. Toch worden sommigen er onzeker van of krijgen het gevoel niet zuinig genoeg te doen met hun materiaal.

Peiling augustus 2014: Onderzoek naar de Landelijke dagen van de Stomavereniging

HBO-student Wendy van der Zee onderzocht in het kader van haar afstuderen de wensen en behoeften van leden van de stomavereniging ten aanzien van het programma-aanbod van de Landelijke dagen. Uit haar onderzoek kwamen tien tips naar voren waar de Stomavereniging mee aan de slag kan bij het organiseren van de Landelijke dagen in 2015.

Peiling april 2014: Uitkomsten enquête hulpmiddelen pouch

Uit deze peiling blijkt dat het voor mensen met een pouch onduidelijk is op welke vergoeding ze recht hebben wanneer het gaat om hun hulpmiddelen. Dit leidt tot onzekerheid. Mensen met een pouch zijn gebeld door hun medisch speciaalzaak om te vertellen dat niet alle hulpmiddelen meer vergoed zouden worden. Ook hebben mensen met een pouch het gevoel dat aanvullende (noodzakelijke) hulpmiddelen steeds verder worden uitgekleed.

menu