Deel deze pagina

Spreekbeurt of werkstuk

Zit je op de (basis)school en wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over stoma’s? Onze informatie helpt je met de voorbereiding voor een mooi werkstuk of goede spreekbeurt.

Welke informatie hebben we voor jou?

De Stomavereniging heeft een lespakket ontwikkeld met alles wat scholieren voor het schrijven van een werkstuk of spreekbeurt nodig hebben. Het lespakket bestaat uit een filmpje, informatiebladen en een quiz. Alle belangrijke informatie over stoma’s komt aan bod. Van soorten stoma’s, oorzaken, stomamateriaal, voeding tot leven met een stoma.

Informatiebladen

In deze informatiebladen vind je alle info over stoma en pouch op een rijtje:

Plaatjes

Je kunt de plaatjes ook afzonderlijk downloaden. Handig om je werkstuk of spreekbeurt mee op te leuken (jpg’s). De losse afbeeldingen vind je op onderstaande pagina’s.

Stoma quiz

Tip! Als je je klasgenoten alles over stoma’s hebt verteld, kun je kijken wat ze geleerd hebben van jouw spreekbeurt met een leuke stoma quiz. (pdf). En natuurlijk geven we jou ook de goede antwoorden (pdf ).

Film Julia

Julia vertelt in een kort filmpje wat een stoma is en waarom je soms een stoma krijgt. Ook legt ze uit hoe het is om met een stoma te leven.

Het lespakket over stoma’s gemaakt door Dokter is Bezig en Ad Oskam, en is mede mogelijk gemaakt door de Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding.

menu