Deel deze pagina

Wat houdt meedoen in?

Er zijn in dit onderzoek twee versies van deze app. Door loting wordt bepaald welke versie van de mobiele applicatie (‘app’) u krijgt. U heeft 50% kans om een van de twee versies van mobiele applicatie te kunnen gaan gebruiken. De stomaverpleegkundige, chirurg of onderzoeker is niet op de hoogte van welke versie u krijgt.

Wanneer gebruik ik de app?

U maakt gebruik van de app vanaf het moment dat u een toegangscode heeft gekregen, tot en met 1 jaar na de operatie. Dat betekent niet dat u dagelijks met de app hoeft bezig te zijn, maar wel dat u af en toe via de app informatie krijgt, of gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen. Indien uw stoma in de tussentijd al is opgeheven, maakt u proefpersoon gebruik van de applicatie tot het moment dat uw stoma is opgeheven.

Vragenlijsten

Gedurende 1 jaar krijgt u op 6 momenten verschillende vragenlijsten via de app aangeboden. In totaal zult 19 vragenlijsten krijgen. Per vragenlijst bent u naar schatting tussen de 5 en 10 minuten kwijt.

Wat is er anders dan bij gebruikelijke zorg?

De zorg rondom de operatie is niet anders dan normaal en dus onafhankelijk van het gebruik van de app. Wel bent u door het gebruik van de mobiele applicatie mogelijk meer betrokken bij uw stoma en stomazorg. Doordat u meer betrokken en beter geïnformeerd bent, zouden er extra vragen en/of handelingen kunnen ontstaan.

Lees hier meer informatie over het onderzoek:

Achtergrond van het onderzoek

Wat is het doel van het onderzoek?

Deelnemende ziekenhuizen

menu