Stomascholing

Leven met een stoma of pouch moet je leren. Daarom heeft de Stomavereniging een stomascholingsprogramma opgezet voor mensen die net een stoma of pouch hebben. In deze lessen komt alles aan bod wat te maken heeft met het leven met een stoma. Van ‘kan ik nog wel boodschappen doen’ en ‘waar moet ik aan denken als ik op stap ga’ tot ‘kan ik nog wel intiem zijn na aanleg van mijn stoma’. Stomascholing is daarmee een aanvulling bij de bestaande informatie die je al krijgt.

Wat is het?

Stomascholing bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur over het leven met een stoma of pouch. Deze volg je samen met maximaal 8 andere stoma- of pouchdragers. Deze lessen worden gegeven door ervaren stoma- en pouchdragers én door stomaverpleegkundigen. Het scholingsprogramma wordt dichtbij huis gegeven, bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of inloophuis bij jou in de buurt. Uiteraard is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met andere mensen met een stoma.

Ook meedoen met stomascholing?

Heb of krijg je een stoma of pouch? En wil je meedoen aan de stomascholing? Meld je dan aan via info@stomavereniging.nl onder vermelding van ‘aanmelding stomascholing’.

Vrijwilliger stomascholing?

Wil je je als vrijwilliger inzetten bij de stomascholing en bijeenkomsten organiseren voor mensen die net een stoma of pouch hebben? Word vrijwilliger bij de Stomavereniging of meld je aan via info@stomavereniging.nl onder vermelding van ‘vrijwilliger stomascholing’.