Heb je vragen over het leven met een stoma die je niet goed durft te stellen? Kom dan naar de training ‘Een stoma of pouch, en nu?!’ Je kunt je nu aanmelden voor de trainingen in 2024.

Voor wie is de training?
De training is voor mensen die tot 2 jaar geleden een stoma hebben gekregen. Leven met een stoma is iets wat je moet leren. Daarom heeft de Stomavereniging een training ontwikkeld samen met er varen stomadragers. Want mensen die al langere tijd een stoma hebben, weten als geen ander hoe het is om met een stoma te leven.

Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. Deze volg je samen met maximaal 8 andere stomadragers. Allerlei onderwerpen komen aan bod. Zoals: ‘Kan ik nog wel sporten?’ en ‘Waar moet ik aan denken als ik op stap ga?’ of ‘Hoe kun je windjes met geluid voorkomen?’ Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met andere mensen met een stoma.

Wie verzorgt de training?
De training wordt verzorgd door 2 ervaren stomadragers. Zij werken als vrijwilliger bij de Stomavereniging. Bij de tweede sessie komt een stomaverpleegkundige uitleg geven over de meest voor komende huidproblemen.

Waar en wanneer is de training?
De trainingen worden het hele jaar door in diverse ziekenhuizen door Nederland gegeven. Via onderstaande knop vind je alle data.

Aanmelden?
Aanmelden kan via info@stomavereniging.nl onder vermelding van Aanmelding Stomatraining. Wil je liever eerst meer informatie? Mail dan naar info@stomavereniging.nl o.v.v. Stoma training. We nemen dan snel contact met je op.

  • Deel dit bericht via