Deel deze pagina

Op reis

Het hangt van je persoonlijke situatie af of het mogelijk is om met een stoma op vakantie te gaan. Ben je goed hersteld van je operatie en is je conditie goed genoeg? Kun je je stoma zelf goed verzorgen? Heb je geen andere klachten? Als alles goed gaat, staat niets een vakantie in de weg.

Folder met woordenlijst in 12 talen

Bekijk hier onze handige folder over reizen met tips en een woordenlijst met begrippen rondom stoma’s in 12 talen. Of bestel de folder via deze pagina.Of bekijk deze handige checklist voor op vakantie.

Eurosleutel

Met een eurosleutel krijgt je onbeperkt toegang tot openbare voorzieningen die aan specifieke ruimte- en/of hygiëne-eisen voldoen, zoals toiletten voor mindervaliden. Deze universele sleutel past op een slot dat voor heel Europa is gestandaardiseerd. Daardoor kun je nu al op meer dan 10.000 plaatsen in Europa gebruik maken van deze toiletten. Op het overzicht kun je zien welke openbare voorzieningen er zijn in België, Nederland en Luxemburg. De eurosleutel is te bestellen voor €22,50. De eurosleutel wordt alleen verkocht aan een beperkte groep, zoals ouderen en mensen met een fysieke handicap.

Meer informatie over Op reis

menu