Word lid of doneer
Word lid of doneer

Reisverzekering

Het is verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. Daarin zijn ook risico’s gedekt die niet onder de zorgverzekering vallen. Bij sommige zorgverzekeraars zijn wel alle kosten gedekt. Check daarom vooraf je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Hiermee kun je onnodige kosten voorkomen.

European Health Insurance Card (EHIC)

Neem de European Health Insurance Card (EHIC) mee als je naar het buitenland gaat. Met deze kaart ben je in alle landen van de Europese Unie verzekerd van gezondheidszorg. De kaart is ook geldig in Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Macedonië, Australië en Liechtenstein. Sommige zorgverzekeraars verstrekken de kaart standaard aan elke verzekerde. Gebeurt dat niet, dan kun je de EHIC gratis bij je eigen zorgverzekeraar aanvragen.

In sommige landen wordt de EHIC-kaart niet geaccepteerd, zoals in Turkije, Marokko en Zuid-Afrika. Dan kun je bij je zorgverzekering gratis een speciale Engelstalige verklaring aanvragen als verzekeringsbewijs. Bij het aanvragen van deze verklaring moet je de bestemming en reisperiode doorgeven.

Let op: vraag ook aan je verzekeraar of de zorg die je nodig hebt gedekt is als je op reis gaat. Je kunt ook advies krijgen of je een extra zorgdekking bij je reisverzekering moet afsluiten.

Reis- en annuleringsverzekering

Het is verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. Daarin zijn ook risico’s gedekt die niet onder de zorgverzekering vallen.

Rolstoel

Heb je een rolstoel? Door reisverzekeringen wordt een rolstoel vaak niet gedekt. Mocht je een rolstoel gebruiken, vraag dan na of de stoel is verzekerd als je naar het buitenland gaat. Soms moet je een extra fietsverzekering afsluiten. Sommige bedrijven die rolstoelen leveren, bieden een verzekering aan.