Word lid of doneer
Word lid of doneer

Nadenken over nalaten

Wij willen onze leden namelijk dolgraag nog beter kunnen helpen. Nu en straks. De Stomavereniging wil goede voorlichting over het leven met een stoma of pouch blijven geven. Ervoor blijven zorgen dat mensen met een stoma of pouch makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. En uiteraard de belangen van mensen met een stoma of pouch goed blijven behartigen. Iedere vorm van steun is daarbij welkom. Ook uit nalatenschappen.

Zit je eraan te denken om de Stomavereniging op te nemen in het testament?

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens
Opties

Vraag de brochure aan

We hebben een handige brochure over nalaten gemaakt. Daarin nemen we stapsgewijs met je door hoe dat gaat, een testament opstellen en er een vereniging als de onze in opnemen. Mogen we je de brochure toe sturen?

Vul het formulier in en wij zorgen dat je de brochure over nalaten krijgt. Vermeld in de e-mail jouw naam, adres en telefoonnummer. Uiteraard kunnen wij je ook bellen om de mogelijkheden over nalaten met je door te nemen. Geef dit aan in je mail en wij bellen je snel.

ANBI status

De Stomavereniging heeft een ANBI-status. Dit betekent dat de organisatie geen erfbelasting (het vroegere successierecht) hoeft te betalen over giften, erfstellingen en legaten. Alles wat je nalaat aan de Stomavereniging komt direct ten goede van onze werkzaamheden. Wil je dat we met het bedrag dat je voor ons reserveert iets speciaals doen? Dat kun je ook opnemen in je nalatenschap.


Dit is wat de Stomavereniging het afgelopen jaar
heeft bereikt en nu ontwikkelt

Meldpunt Stomazorg & Helpdesk

We zetten ons in om te zorgen dat iedereen de stomahulpmiddelen blijft krijgen die hij of zij nodig heeft. Meldpunt Stomazorg helpt ons om samen met zorgprofessionals en verzekeraars de kwaliteit van stomazorg te bewaken en verbeteren.

0
meldingen en vragen verwerkt

Sterk met Stoma

Ook mét een stoma kun je je leven zoveel mogelijk leiden zoals jij dat wilt. Daarom ontwikkelden wij het online veerkrachtprogramma Sterk met Stoma. Komend jaar wordt het veerkrachtprogramma uitgebreid met persoonlijke coaching.

0
deelnemers

Landelijke en regionale Stomadagen

Afgelopen jaar organiseerden wij een groots en feestelijk Stoma Event in Arnhem voor 400 stoma- en pouchdragers. In het najaar volgden drie geslaagde Regionale Stomadagen in Zwolle, Leiden en Veldhoven. In een gezellige setting genoot iedereen van actieve, informatieve en creatieve lezingen en workshops.

0
bezoekers

Platform Stoma Hulpmiddel

Trekkende rol in het Platform Stoma Hulpmiddelen. Belangrijk gespreksonderwerp: de beschikbaarheid en kwaliteit van stomahulpmiddelen. Iedere stomadrager moet het materiaal krijgen dat hij nodig heeft om te kunnen leven zoals hij wil.

0
Stomadragers landelijk vertegenwoordigd

Inlopen en bijeenkomsten voor stoma- en pouchdragers en naasten

Met de bezoekdienst en inlopen (live en online) hielpen we enkele honderden mensen door gesprekken met ervaringsdeskundigen.

0
bezoekers

Voorlichting & Informatie

Wij geven de meest actuele en betrouwbare informatie over stomazorg. Onze website biedt alle informatie voor mensen die net een stoma krijgen of al langer hebben.

0
websitebezoekers in 2022