Deel dit bericht

Gaat u binnenkort op reis? Bestel uw stomamateriaal op tijd

Bestel uw stomamateriaal ruim op tijd voordat u op reis gaat, dan weet u zeker dat u het materiaal op tijd in huis hebt.

Stomamateriaal meenemen

Wanneer u medische hulpmiddelen gebruikt (zoals opvangmateriaal voor een stoma), mag u bij een bus- of vliegreis extra bagage nemen. Hoeveel extra bagage, verschilt per maatschappij. Informeer, ruim voordat u op reis gaat, naar de mogelijkheden. U heeft sowieso een doktersverklaring nodig om aan te tonen dat u incontinentie- of stomamateriaal gebruikt. Kijk voor andere handige tips ook op onze pagina ‘Op reis’.

Vakantieverpakking

U kunt uw materiaal het beste opnieuw inpakken, omdat ze normaal gesproken te ruim zijn verpakt. Hierdoor bespaart u ruimte in uw koffer. Ook kunt u bij het bestellen van stomamateriaal aan uw leverancier vragen dit in een vakantieverpakking te leveren. Dan worden de stomazakjes en/of -plakken geseald in plastic zakken en zonder doos geleverd.

Schiphol

Iedereen die wil vliegen of in het beveiligde gebied van Schiphol wil komen, moet nu eenmaal gecontroleerd worden. Ook alle mensen met een stoma. Dit kan ook betekenen dat u gefouilleerd moet worden. Schiphol streeft ernaar om dit proces zo snel mogelijk en weinig belastend te maken, ook voor stomadragers. Maar de beveiligingscontrole blijft wel altijd mensenwerk. In dit artikel vindt u handige tips.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu