Deel dit bericht

Gaat u binnenkort op reis? Bestel uw stomamateriaal op tijd

Bestel uw stomamateriaal ruim op tijd voordat u op reis gaat, dan weet u zeker dat u het materiaal op tijd in huis hebt.

Stomamateriaal meenemen

Wanneer u medische hulpmiddelen gebruikt (zoals opvangmateriaal voor een stoma), mag u bij een bus- of vliegreis extra bagage nemen. Hoeveel extra bagage, verschilt per maatschappij. Informeer, ruim voordat u op reis gaat, naar de mogelijkheden. U heeft sowieso een doktersverklaring nodig om aan te tonen dat u incontinentie- of stomamateriaal gebruikt. Kijk voor andere handige tips ook op onze pagina ‘Op reis’.

Vakantieverpakking

U kunt uw materiaal het beste opnieuw inpakken, omdat ze normaal gesproken te ruim zijn verpakt. Hierdoor bespaart u ruimte in uw koffer. Ook kunt u bij het bestellen van stomamateriaal aan uw leverancier vragen dit in een vakantieverpakking te leveren. Dan worden de stomazakjes en/of -plakken geseald in plastic zakken en zonder doos geleverd.

Schiphol

Iedereen die wil vliegen of in het beveiligde gebied van Schiphol wil komen, moet nu eenmaal gecontroleerd worden. Ook alle mensen met een stoma. Dit kan ook betekenen dat u gefouilleerd moet worden. Schiphol streeft ernaar om dit proces zo snel mogelijk en weinig belastend te maken, ook voor stomadragers. Maar de beveiligingscontrole blijft wel altijd mensenwerk. In dit artikel vindt u handige tips.

Meer artikelen

Stoma app
25 februari 2020

Wil jij meedenken over een nieuwe app voor stomadragers?

Het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) ontwikkelt een mobiele applicatie om mensen met een stoma...

Lees verder
Nieuws
belasting
18 februari 2020

Belasting: aftrek zorgkosten 2019

Leven met een stoma, pouch of ziekte brengt kosten met zich mee. Kosten voor medische zorg,...

Lees verder
Nieuws
Complicaties sww
18 februari 2020

Knelpuntenanalyse stoma hulpmiddelenzorg

In december 2019 vroegen we welke knelpunten worden ervaren in de stoma hulpmiddelenzorg. Maar...

Lees verder
Nieuws
menu