Deel dit bericht

Kom in contact met andere stomadragers in onze Facebookgroepen

Goed nieuws: onze Facebookgroepen zijn nu nog laagdrempeliger en beter vindbaar. In deze besloten groepen kun je online in contact komen met andere mensen met een stoma of pouch om ervaringen uit te wisselen en elkaar vragen te stellen.

Vanuit de Stomavereniging hebben wij drie Facebookgroepen: StomaJONG, Stoma40+ en StomaKIDS. De groepen zijn privé, dat betekent dat de inhoud alleen zichtbaar is voor mensen die lid zijn. Bovendien kunnen andere mensen niet zien dat jij lid bent van zo’n besloten groep.

Lid worden van de Facebookgroep

Het is nu heel eenvoudig om lid te worden van zo’n Facebookgroep. Kijk hieronder wat de juiste groep voor jou is en klik door naar Facebook via de link. Klik vervolgens op de blauwe knop ‘lid worden’.

Let op: je krijgt na je aanmelding drie vragen te zien die je moet beantwoorden. Bovendien moet je akkoord gaan met onze spelregels. Pas dan kunnen we jou toelaten tot de groep. We hebben deze werkwijze ingesteld om zeker te weten dat alleen stomadragers zelf (of ouders van kinderen met een stoma of pouch) lid worden van de groep en je op de hoogte bent van onze spelregels.

Verschillende groepen

In de beschrijving hieronder zie je welke groep bij jou past:

  • StomaJONG
    Ben jij tussen de 18 en 40 jaar oud? En heb je of krijg je een stoma of pouch? Dan is StomaJONG er voor jou! Ben jij ook benieuwd hoe andere leeftijdsgenoten ermee omgaan? Hoe zij op vakantie gaan, daten, solliciteren of hun studie weer oppakken? Of ben jij die lekkages meer dan zat? Meld je aan voor StomaJONG.

  • Stoma40+
    Deze Facebookgroep is speciaal voor mensen met een stoma of pouch die ouder zijn dan 40 jaar. Hoe vind jij balans in je leven nu je (al een poosje) een stoma hebt? Hoe pakken anderen dat aan met werk? Of wil je graag weten hoe anderen omgaan met vermoeidheid? Of ben je benieuwd naar handige voedingstips of tips bij het sporten? Meld je aan voor Stoma40+.
  • StomaKIDS
    Dit is een speciale Facebookgroep voor ouders van kinderen met een stoma of pouch (t/m 18 jaar). Ook als je verwacht dat je kind een stoma of pouch gaat krijgen, ben je van harte welkom. Kom via deze groep in contact met andere ouders en deel je ervaring en vragen. Meld je aan voor StomaKIDS.

Nu de Facebookgroepen vindbaar zijn via de directe links, is het aanmelden voor jou eenvoudiger en laagdrempeliger geworden. Wees welkom in de Facebookgroep die bij je past.

Wij bieden hiermee een veilige online plek voor contact met andere stomadragers en hopen dat je hier vindt waar je behoefte aan hebt. Of dat nu het lezen van andermans ervaringen is, het vertellen van je eigen ervaringen of dat je antwoord wilt op jouw vragen.

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu