Deel dit bericht

Nieuw: Stoma Wegwijzer; vind informatie die er voor jou toe doet

Op 26 februari 2019 lanceert de Stomavereniging de Stoma Wegwijzer. Deze nieuwe digitale tool geeft antwoord op de 100 meest gestelde vragen van mensen met een stoma of pouch. Benieuwd of jouw vraag er ook tussen staat? Of ben je op zoek naar praktische info? Kijk snel op www.stomawegwijzer.nl.

De Stoma Wegwijzer is een digitale tool voor iedereen met een stoma of pouch. In de wegwijzer staat ook handige informatie voor familie en voor professionals zoals stomaverpleegkundigen, huisartsen en specialisten.

Vind praktische informatie voor jou op maat

De Stoma Wegwijzer geeft antwoord op de 100 meest gestelde vragen van mensen met een stoma of pouch. De vragen zijn ingedeeld in tien thema’s: een stoma of pouch krijgen, net geopereerd zijn, dagelijks leven, relaties, op reis, emoties, materialen, vergoedingen, problemen en kinderen met een stoma. Bijvoorbeeld: Is het normaal dat mijn stoma slinkt? Kan ik door de douane met een stoma? Wat is een stomabreuk?

Betrouwbaar & helder

De 100 vragen zijn beantwoord door een onafhankelijk team van stomadragers en experts, waaronder stomaverpleegkundigen, medisch speciaalzaken en fabrikanten en een huisarts die zelf een stoma heeft. De Stomavereniging heeft gekozen voor informatie in heldere en begrijpelijke taal.

Brochure op maat maken en delen

Handig: je kunt via www.stomawegwijzer.nl informatie selecteren en omzetten in een persoonlijke brochure op maat. Je kunt deze folder vervolgens delen met anderen of bewaren om later terug te lezen.

Meer artikelen

Stoma app
25 februari 2020

Wil jij meedenken over een nieuwe app voor stomadragers?

Het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) ontwikkelt een mobiele applicatie om mensen met een stoma...

Lees verder
Nieuws
belasting
18 februari 2020

Belasting: aftrek zorgkosten 2019

Leven met een stoma, pouch of ziekte brengt kosten met zich mee. Kosten voor medische zorg,...

Lees verder
Nieuws
Complicaties sww
18 februari 2020

Knelpuntenanalyse stoma hulpmiddelenzorg

In december 2019 vroegen we welke knelpunten worden ervaren in de stoma hulpmiddelenzorg. Maar...

Lees verder
Nieuws
menu