Deel dit bericht

Nieuwe podcastserie ‘Niet meer op de potcast’

Stel, je hebt een stoma. Wie vertel je wel of niet dat je deze hebt? Kun je nog wel sporten? En wat betekent een stoma voor je seksleven? Kun je zwanger worden als je een stoma hebt? Hoe ga je om met onzekerheid door lekkages of geluiden die je stoma produceert? Kortom: hoe is het nu écht om met een stoma te leven? Dat en meer hoor je in de nieuwe podcast ‘Niet meer op de potcast’.

In de ‘Niet meer op de potcast’ worden afleveringen met openhartige, persoonlijke ervaringen van mensen van alle leeftijden met verschillende soorten stoma’s afgewisseld met gesprekken waarin zorgprofessionals zoals een chirurg, seksuoloog en stomaverpleegkundigen informatie en tips geven.

Daten en schaamte

Aan het woord komen onder meer Martijn (22), die vertelt over uitgaan, daten en de eerste keer seks, Engelien (32) over haar zwangerschappen, ras-Rotterdammer Frans (60) die nog altijd moeite heeft met zijn stoma en Joop (88), die al 32 jaar met een stoma leeft en zich er niet door laat beperken.

Taboe

De podcast is gemaakt door de artsen Marion Deken en Lianne Wellens, in samenwerking met de Stomavereniging. Marion en Lianne willen mensen die een stoma hebben of krijgen graag op een luchtige, toegankelijke manier van informatie voorzien. ‘Er zijn zoveel mensen met een stoma in Nederland, en toch is het hebben ervan een taboe. Wij willen dat het normaler wordt, en dat mensen horen dat er goed mee te leven valt en zo het negatieve stigma verdwijnt.’

Beluister de podcast

Luister hieronder de trailer van de podcast op Spotify. Je vindt de ‘Niet Meer Op De Potcast’ vanaf half juni via Stomavereniging.nl/podcast en via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Stitcher. Elke week komt er op woensdag een nieuwe aflevering beschikbaar!

Meer artikelen

bezoekdienst
1 augustus 2022

Heb of krijg jij een stoma of pouch? Meld je aan voor onze bezoekdienst

Als je sinds kort een stoma/pouch hebt of binnenkort krijgt, dan komt er veel op je af. De kans is...

Lees verder
0
Nieuws
Vrijwilligers gezocht! (1)
27 juli 2022

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Virtueel Kantoor

Wij zoeken vrijwilligers voor in de centrale werkgroep Virtueel Kantoor. Vier keer per jaar is er...

Lees verder
9
InstagramNieuws
Facebookgroep StomaPARTNERS
26 juli 2022

Word jij moderator van onze Facebookgroep StomaPARTNERS?

Enkele maanden geleden hebben wij een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor partners van...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu