Onderzoek en innovatie

De Stomavereniging vindt het belangrijk dat de stomazorg en de kwaliteit van leven van stomadragers, steeds beter worden. Ons magazine heet niet voor niets Vooruitgang. Wij volgen en steunen dan ook allerlei vormen van onderzoek, uiteenlopende innovaties van zowel fabrikanten als stomadragers en we doen online onderzoek onder onze eigen achterban met het stomapanel. Want samen weten we meer!

Voor de komende jaren hebben wij de volgende doelstellingen opgesteld:

• We brengen knelpunten in kaart en stimuleren onderzoek en innovaties op het gebied van stomazorg en hulpmiddelen.
  • Bij wetenschappelijke onderzoeken die voor stomadragers belangrijk zijn, participeert de Stomavereniging actief vanuit patiëntperspectief.
  • We informeren mensen met een stoma of pouch over innovaties op het gebied van stomazorg en hulpmiddelen.