Deel deze pagina

Werkgroep irrigeren

De één spreekt over ‘(darm)spoelen‘, anderen over ‘irrigeren‘. In beide gevallen kunnen colostomadragers hun darmen met water schoonspoelen en legen. Daarna kunnen ze urenlang zonder stomazakje verder. Om meer bekendheid aan deze methode te geven is de werkgroep irrigeren opgericht.

Wat doet de werkgroep irrigeren?

De werkgroep zet zich op alle mogelijke manieren in om het irrigeren of darmspoelen meer bekendheid te geven. Zij komen enkele keren per jaar samen om te vergaderen over de activiteiten die zij ondernemen. Daarnaast beantwoorden zij vragen over irrigeren van leden en niet-leden.

Verder heeft de werkgroep irrigeren altijd een stand op de Stomadagen die 3 keer per jaar worden georganiseerd. Daarnaast organiseren zij op elke Stomadag een workshop over darmspoelen/irrigeren. Deze workshop wordt verzorgd door een stomaverpleegkundige.

Ook meedoen?

Wil je ook lid worden van de werkgroep irrigeren? Meld je dan snel aan via dit formulier of stuur een e-mail naar info@stomavereniging.nl o.v.v. ‘werkgroep irrigeren’. De werkgroep neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

menu