Bestel uw stomamateriaal ruim op tijd voordat u op reis gaat, dan weet u zeker dat u het materiaal op tijd in huis hebt.

Stomamateriaal meenemen

Wanneer u medische hulpmiddelen gebruikt (zoals opvangmateriaal voor een stoma), mag u bij een bus- of vliegreis extra bagage nemen. Hoeveel extra bagage, verschilt per maatschappij. Informeer, ruim voordat u op reis gaat, naar de mogelijkheden. U heeft sowieso een doktersverklaring nodig om aan te tonen dat u incontinentie- of stomamateriaal gebruikt.

Vakantieverpakking

U kunt uw materiaal het beste opnieuw inpakken, omdat ze normaal gesproken te ruim zijn verpakt. Hierdoor bespaart u ruimte in uw koffer. Ook kunt u bij het bestellen van stomamateriaal aan uw leverancier vragen dit in een vakantieverpakking te leveren. Dan worden de stomazakjes en/of -plakken geseald in plastic zakken en zonder doos geleverd.

Schiphol

Iedereen die wil vliegen of in het beveiligde gebied van Schiphol wil komen, moet nu eenmaal gecontroleerd worden. Ook alle mensen met een stoma. Dit kan ook betekenen dat u gefouilleerd moet worden. Schiphol streeft ernaar om dit proces zo snel mogelijk en weinig belastend te maken, ook voor stomadragers. Maar de beveiligingscontrole blijft wel altijd mensenwerk.

Tags:
  • Deel dit bericht via