Rianne (34, ileostoma)

Ik geef mijn stoma een 6. Niet omdat het niet goed gaat, maar meer omdat ik het nog niet geaccepteerd heb. Mijn stoma is tijdelijk, maar definitief is heel dichtbij.

Nick (30, ileostoma)

Een 8. Het is soms vervelend, maar 100 x beter dan ervoor.

Rowie (26, colostoma)

Een 9, omdat mijn kwaliteit van leven een stuk beter is geworden. Alleen vind ik het nog weleens moeilijk te accepteren.

René (25 , eerst een malone stoma, nu een ileostoma)

Ik geef mijn stoma qua productie een 9 of een 10, want heb geen verstoppingen en ileussen meer en kan eigenlijk alles eten. Het roosje is een 10, heel mooi klein. De huid eromheen en de plak een 7, vaak jeuk en vacuüm getrokken zakken, die er wel eens afklappen of voor lekkages zorgen.

Lindsey (23, ileo stoma)

Een 10 als ik geen ileus heb, bij een ileus een flinke min 3.

Ibolya (30, colostoma)

Ik geef mijn stoma een 8,5. Door de stoma is mijn leven een stuk beter geworden! Ik vind het alleen erg lastig als ik ergens ben en mijn stoma ineens lawaai maakt. Dan kan ik wel door de grond zakken.

Esther (33, ileostoma)

Een 8, omdat mijn stoma mij meer levenskwaliteit geeft. Ik heb wel wat lekkage en mogelijk een beginnende breuk, daarom geen 10.

StomaJONG Facebookgroep

Herkenbaar? Wil jij meepraten over dit onderwerp op onze Facebookgroep? Meld je dan vandaag nog aan door een pb te sturen naar de Facebookpagina van de Stomavereniging.

Tags:
  • Deel dit bericht via