Stel, je hebt een stoma. Wie vertel je wel of niet dat je deze hebt? Kun je nog wel sporten? En wat betekent een stoma voor je seksleven? Kun je zwanger worden als je een stoma hebt? Hoe ga je om met onzekerheid door lekkages of geluiden die je stoma produceert? Kortom: hoe is het nu écht om met een stoma te leven? Dat en meer hoor je in de nieuwe podcast ‘Niet meer op de potcast’.

In de ‘Niet meer op de potcast’ worden afleveringen met openhartige, persoonlijke ervaringen van mensen van alle leeftijden met verschillende soorten stoma’s afgewisseld met gesprekken waarin zorgprofessionals zoals een chirurg, seksuoloog en stomaverpleegkundigen informatie en tips geven.

Aflevering 3: chirurg Helma van Grevenstein

In deze aflevering leer je alles over wat een stoma is en welke verschillende darmstoma’s er zijn. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een ileostoma en colostoma? Hoe worden deze aangelegd? Kun je je stoma voelen? Wat gebeurt er bij een prolaps? Chirurg Helma van Grevenstein vertelt je er alles over.

Beluister de podcast

Luister hieronder de trailer van de podcast op Spotify. Je vindt de ‘Niet Meer Op De Potcast’ vanaf half juni via Stomavereniging.nl/podcast en via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Stitcher. Elke week komt er op woensdag een nieuwe aflevering beschikbaar!

  • Deel dit bericht via