Deel dit bericht

Kom ook naar onze regionale Stomadag in Assen!

Kom jij ook naar onze regionale Stomadag in Assen op zaterdag 16 september? Tussen 13.30 en 17.00 uur volg je inspirerende en informatieve sessies en ontmoet je andere stomadragers. Op de Stomamarkt kun je je vragen over stomamateriaal en hulpmiddelen stellen aan fabrikanten en leveranciers. Ook ontdek je er de nieuwste innovaties. De Stomadag is een aanrader voor iedereen met een stoma of pouch! Deelname is gratis.  

Beweeg je fit en vrolijk  

1, 2, 3 go! De eerste sessie is zó prikkelend en enthousiasmerend dat je gewoon niet stil kunt blijven zitten. Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest, vóór een operatie en zeker ook wanneer je daarvan herstelt. Maar hoe doe je dat met een stoma? Wat kan wel, en wat kun je beter niet doen? En vooral: hoe krijg je er ook lol in? Fysiotherapeut en vitaalcoach Ludo van Wijk geeft praktische tips & trucs, of je nu licht of juist zwaar wilt oefenen. En natuurlijk komen we in beweging! Voor wie niet té actief kan of wil zijn: alle oefeningen zijn vanuit je (rol)stoel te doen.  

Last van taboes? BOOH!  

Hij is bloedserieus en grappig tegelijk: spreker Filip de Groeve. In zijn presentatie TaBOOH neemt hij je mee op een wervelende reis door veelvoorkomende taboes aan de hand van humor en bizarre feiten. Hij overhandigt je drie sleutelwoorden en de perfecte gespreksstarters om taboes te doorbreken. Wees voorbereid, want na dit uur zal geen taboegesprek nog hetzelfde zijn! 

Praten met elkaar 

Wie anders begrijpt jou beter dan iemand die óók leeft met een stoma of pouch? Die jouw gevoelens en eventuele worstelingen herkent, kan luisteren of praktische tips en oplossingen voor je heeft? In de middag is er alle tijd om ervaringen uit te wisselen met andere stoma- of pouchdragers. Of je nou een ileo, colo- of urinestoma hebt, voor iedereen is er een ervaringsdeskundige van de Stomavereniging beschikbaar.  

We zien je graag in Assen 

  • Zaterdag 16 september 2023 van 13.30 tot 17.00 uur 
  • In Cultureel Centrum de Nieuwe Kolk 

Aanmelden  

Kom je ook? Vooraf aanmelden is verplicht. 
Direct na inschrijving via de website ontvang je een definitieve bevestiging. Toegang is gratis.   

Klik hier om je aan te melden.

Programma  

13.30 – 14.00 uur Ontvangst met koffie en thee  

14.00 – 15.00 uur Beweeg je fit | Met een stoma  

15.00 – 15.45 uur Pauze  

15.45 – 16.45 uur Wervelende presentatie TaBOOH 

16.45 – 17.15 uur Borrel  

17.15 uur Einde 

Praten met elkaar  ● 13.30 – 17.15 uur 

Wil je praten met een ervaringsdeskundige? Meld je dan bij de stand van de Stomavereniging. Er is iemand met eenzelfde soort stoma of pouch als jij beschikbaar, en ook een plek om rustig te praten.  

Stomamarkt • 13.30 – 17.15 uur  

Heb je vragen over stomamaterialen of wil je weten welke nieuwe producten er anno 2023 zijn? Struin lekker rond over de Stomamarkt. De aanwezige medisch leveranciers en fabrikanten geven uitleg en beantwoorden al je vragen.  

Ook op de Stomamarkt: de ledenraad  

Wil je meedenken over het beleid van de Stomavereniging en haar leden vertegenwoordigen? Dan is de ledenraad iets voor jou. Maar wie zitten er nog meer in, wat houdt het werk precies in en hoeveel tijd kost de functie? Tijdens de Stomadag vertellen de leden van de ledenraad je graag meer. Wie weet meld jij je na afloop aan voor de ledenraadverkiezing! 

Verhinderd?  

Heb je je aangemeld maar ben je toch verhinderd? Laat het de Stomavereniging weten. Dan kunnen we daar rekening mee houden en eventueel nog iemand anders laten deelnemen. Stuur een mail naar: info@stomavereniging.nl.

Meer artikelen

‘De Ledenraad mag best wat diverser’
19 september 2023

‘De Ledenraad mag best wat diverser’

Leo Heus is lid van de Ledenraad van de Stomavereniging. Binnenkort zijn er weer verkiezingen, en...

Lees verder
9
InstagramNieuwsVooruitgang
19 september 2023

1 oktober = Dag van de Stoma

‘Een stoma, dat is toch iets voor oude mensen?’. Of: ‘Bah, wat vies!’ Wie een stoma...

Lees verder
0
Nieuws
Vragen over bewegen met een stoma?
15 september 2023

Vragen over bewegen met een stoma?

Op woensdag 25 oktober 2023 van 19.00 tot 20.00 uur organiseert de Stomavereniging een chatsessie...

Lees verder
9
InstagramNieuws
menu