Deel deze pagina

Stomadag

Zaterdag 27 februari 2021 is er weer een online Stomadag. Dit evenement is voor iedereen meteen stoma of pouch en andere geïnteresseerden. Deze keer staan de webinars in het teken van colostoma, irrigeren en haptonomie.

Kijk mee bij de Stomadag 27 februari

13.00 uur Welkom
Door Sanne Blom, Voorzitter van de Stomavereniging

Webinar 1: 13.15-13.45 uur Colostoma
Door Tina van Loon, chirurg in opleiding en promovenda op het gebied van stomazorg

Wat betekent het hebben van een colostoma eigenlijk in je dagelijks leven? En zijn er interessante ontwikkelingen op het gebied van aanleg of oplossen van problemen? Laat je bijpraten door een chirurg die hierin gespecialiseerd is.

Webinar 2: 13.45-14.15 uur Darmspoelen, iets voor jou?
Mieke Bolmer, stomaverpleegkundige Hoogland Medical

Wie een colostoma heeft, heeft de mogelijkheid om de dikke darm schoon te spoelen. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze workshop legt een deskundige uit hoe dit werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Webinar 3: 14.15-14.45 uur Haptonomie, maatjes worden met je stoma
Door Rens van der Hout, Haptotherapeut en ervaringsdeskundige

Ervaren, aanraken, gevoel en balans zijn de kenmerken van een haptonomische omgang met mensen. Rens is ervaringsdeskundige en heeft dikke darmkanker en een stoma gehad. Hij vertelt hoe je praktisch kunt leren omgaan met je stoma en de emoties die erbij spelen.

Stel jouw vragen

Heb jij vragen over één van de onderwerpen? Stuur deze uiterlijk vóór 25 februari naar info@stomavereniging.nl. Dan leggen wij ze voor aan de sprekers. Je kunt ook tijdens het evenement je vragen live stellen via de chat (wel vooraf inloggen op Youtube of Facebook!).

Deze Stomadag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mediq, voor al uw vragen en advies bij irrigeren

menu