Deel deze pagina

Regionale Stomadagen 2022

Kom naar een van onze regionale Stomadagen! Dit najaar gaat het over gezond eten en bewegen met een stoma of pouch. Naast het volgen van twee interactieve workshops, ontmoet je andere stomadragers, hoor je de laatste ontwikkelingen over stomazorg en hulpmiddelen en kun je vragen stellen aan fabrikanten en leveranciers.

De Stomadag is een aanrader voor iedereen met een stoma of pouch. Ook partners zijn welkom! Dit jaar vinden de Stomadagen plaats op:

 • Zaterdag 24 september in Zwolle
  Theater Buitensoos
  Inschrijven
 • Zaterdag 8 oktober in Leiden
  ECC in Leiden
  Volgeboekt, inschrijving is gesloten.
 • Zaterdag 22 oktober in Veldhoven
  Hotel NH Conference Centre Koningshof
  Volgeboekt, inschrijving is gesloten.

Programma Stomadagen

Het programma van elke Stomadag is als volgt:

 • 13.30 – 14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
 • 14.00 – 15.00 uur: Eet je fit | Gezonde voeding
 • 15.00 – 15.45 uur: Pauze
 • 15.45 – 16.45 uur: Beweeg je fit | Met een stoma  
 • 16.45 – 17.15 uur: Borrel
 • 17.15 uur: Einde

Interactieve workshops over eten & bewegen

Tijdens de Stomadagen kun je twee interactieve workshops volgen:

Eet je fit
Je fit voelen door gezond te eten: het kan echt! Alleen: hoe werkt dat? In deze workshop geeft leefstijlcoach Arnica Nijhof praktische handvatten. Ze legt uit wat gezonde voeding precies is en wat de juiste verhoudingen zijn. Ook besteedt ze aandacht aan verschillende soorten honger én aan hoe je (huidige) gedrags- of eetpatronen doorbreekt. Na deze middag weet je precies hoe je betere eetkeuzes maakt voor meer energie!

Beweeg je fit (& vrolijk)
Het is tijd voor actie! Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest, vóór een operatie en zeker ook wanneer je daarvan herstelt. Maar hoe doe je dat met een stoma? Wat kan wel, wat kun je beter niet doen? En vooral: hoe krijg je er ook lol in? Fysiotherapeut en vitaalcoach Ludo van Wijk geeft je veel praktische tips & trucs, of je nu licht of juist zwaar wilt oefenen. En natuurlijk komen we in beweging! Voor wie niet té actief kan of wil zijn: alle oefeningen zijn vanuit je (rol)stoel te doen. We sluiten af met een heerlijke ontspanningsoefening. Wil je je vast inlezen in dit onderwerp? Bekijk dan de presentatie die Ludo gaf op ons Stoma Event.

Stomamarkt

Heb je vragen over stomamaterialen of wil je weten welke nieuwe producten er anno 2022 zijn? Struin lekker rond over de Stomamarkt. De medisch leveranciers en fabrikanten zijn de hele middag aanwezig en geven uitleg en beantwoorden al je vragen.

Op de Stomamarkt is ook onze Ledenraad aanwezig. Wil je meedenken over het beleid van de Stomavereniging en haar leden vertegenwoordigen? Dan is de Ledenraad iets voor jou. Maar wie zitten er nog meer in, wat houdt het werk precies in en hoeveel tijd kost de functie? Tijdens de Stomadag vertellen de leden van de Ledenraad je graag meer. Wie weet meld jij je na afloop aan voor de ledenraadverkiezing komend voorjaar!

Inschrijven is gratis

Wil je een van de Stomadagen bezoeken? De toegang is gratis voor jou en eventueel je partner, maar vooraf inschrijven is verplicht. Klik op de juiste link om je in te schrijven voor een Stomadag:

Direct na inschrijving ontvang je een e-mail met de definitieve bevestiging.

Heb je je aangemeld, maar ben je toch verhinderd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we daar rekening mee houden en eventueel nog iemand anders laten deelnemen.

menu