StomaJONG

Ben jij tussen de 18 en 40 jaar oud? En heb je of krijg je een stoma of pouch? Dan is StomaJONG er voor jou! Ben jij ook benieuwd hoe andere leeftijdsgenoten ermee omgaan? Hoe zij op vakantie gaan, daten, solliciteren of hun studie weer oppakken? Of ben jij die lekkages meer dan zat? Meld je dan aan voor StomaJONG! Dat kan door een berichtje te sturen naar mijnervaring@stomavereniging.nl o.v.v. ‘StomaJONG’.

Aanmelden?

Wil je samen met ruim 350 andere jonge stomadragers lid worden van de geheime StomaJONG Facebook groep? Meld je dan vandaag nog aan via de Facebookpagina van de Stomavereniging en laat daar een privébericht achter. Vermeld in het bericht van welke Facebookgroep je lid wilt worden, je leeftijd en het e-mailadres waarmee je inlogt op Facebook.

Je krijgt dan per e-mail een uitnodiging op Facebook waarmee je toegang krijgt tot de geheime StomaJONG Facebookpagina. Het is geheim voor al je andere Facebookvrienden, zodat zij niet kunnen zien dat jij lid bent.

StomaJONG Themalunch

StomaJONG organiseert 3 keer per jaar een themalunch op de Stomadagen. In 2018 worden deze Stomadagen op de volgende data georganiseerd:

• 10 maart – Leiden, LUMC
  • 2 juni – Assen, Van der Valk
  • 3 november – Eindhoven, TU/e

Dit jaar is het onderwerp: verlies van gezondheid en vriendschap. Aan de hand van een interactief tafelspel bespreken we issues over vriendschap en gevoelens van eenzaamheid. Hoe lossen anderen dat op? Wat vertel je wel en niet? Vind je het ook zo vervelend om afspraken op het laatste moment af te bellen vanwege je ziekte? Hoe laat je je vriendschappen niet verwateren door je vermoeidheid? Hoe maak je nieuwe vriendschappen ondanks je ziekte? En hoe verwerk je vriendschappen die je door je ziekte bent verloren?

Overige bijeenkomsten

Daarnaast organiseert StomaJONG een paar keer per jaar bijeenkomsten op een speciale locatie. Houd de gesloten Facebookpagina van StomaJONG in de gaten voor meer informatie.

StomaJONG