Badkleding

Na de aanleg van een stoma vinden sommige stomadragers het lastig om goede zwemkleding te vinden. Maar dit hoeft geen probleem te zijn. Zo zijn er winkels waar u badkleding speciaal op maat kunt bestellen. Vooral bij speciaalzaken zijn vaak goede oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld:

Wie besluit bij een bedrijf een badpak op maat te laten maken, doet er goed aan alle kosten door te spreken. Niet alleen van het badpak, maar ook van de meting en de passing. Anders kan er misschien een onaangename verrassing wachten als het badpak helemaal klaar is.

Voor vrouwen

Het stomazakje is bij vrouwen bij een zwempak minder zichtbaar dan bij een bikini. Tegenwoordig zijn er ook hogere bikinibroekjes die het stomazakje kunnen verhullen. Daarnaast zijn voor vrouwen tweedelige badpakken (tankini’s) vaak een uitkomst. Hierbij is het gemakkelijker om tussentijds het opvangmateriaal te controleren.

Voor mannen

Mannen zijn mogelijk geholpen met een groter model zwembroek. In sommige landen – zoals Frankrijk – bent u in het zwembad niet welkom met een boxershort. Een grotere zwembroek met pijpjes kan dan een uitkomst zijn.