Word lid of doneer
Word lid of doneer

Terugkeer op werk

Als je ziek wordt, wordt in principe meteen een re-integratieproces in gang gezet. De werkgever neemt contact met je op om te vragen wat er aan de hand is. Kijk voor meer informatie over het re-integratieproces en de Wet Verbetering Poortwachter op de website van het UWV. Hier staat ook wat je moet doen als je op zoek gaat naar een nieuwe werkgever of als je een uitkering hebt.

Je hoeft in principe niet te vertellen wat er aan de hand is. Voor de werkgever is alleen van belang wat de beperkingen zijn voor je functie en wanneer je weer verwacht aan het werk te gaan.

Datum terugkeer

Met de bedrijfsarts spreek je af wanneer je weer aan de slag gaat en voor hoeveel uur. Daarnaast wordt een plan gemaakt waarin staat wanneer je weer volledig gaat werken.

Andere functie

Verloopt het herstel trager dan verwacht en kun je nog niet direct aan het werk? Bekijk dan samen met je werkgever wat er wel mogelijk is. Misschien past een andere functie op dit moment beter bij je. De huidige wetgeving is erop gericht om iedereen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Ken je grenzen

Veel mensen met een stoma willen graag snel weer aan het werk en nemen niet genoeg tijd om te herstellen. In sommige gevallen is het juist slimmer om langzaamaan te beginnen en daarna de werktijden op te voeren.

Solliciteren

Het is aan jou of je tijdens de sollicitatie iets zegt over je stoma. Als de stoma geen belemmeringen oplevert voor de uitvoering van je functie, dan hoef je niets te zeggen. Je bent daar wettelijk tegen beschermd.

Alleen als je stoma wel invloed heeft op het uitoefenen van je functie, moet je het melden. Omdat mensen met een stoma soms geen zware voorwerpen mogen tillen, is het voor een magazijnmedewerker bijvoorbeeld wel belangrijk om de stoma te melden.

Gerelateerde informatie