Folders

De Stomavereniging heeft over diverse onderwerpen verschillende folders uitgebracht. Hieronder kunt u de folders bestellen en direct downloaden door op ‘download’ te klikken.

Colostoma
Over de operatie, materialen en het leven met een colostoma.

Ileostoma
Alles wat u wilt weten over het krijgen, het hebben en het leven met een ileostoma.

Pouch
Alles wat u wilt weten over het krijgen, het hebben en het leven met een pouch.

Neoblaas en urinestoma
Wat is een neoblaas? Wanneer kan die worden aangelegd? Wat is het verschil met een urinestoma? Is een urinestoma soms beter? De verschillen over het krijgen, hebben en leven met een neoblaas of een urinestoma.

SamenLeven
NIET LEVERBAAR - In deze folder wordt besproken hoe u als vriend, vriendin, partner of collega iemand met een stoma kunt helpen weer zijn of haar normale leven op te pakken. Deze folder is alleen te downloaden.

Pouch en continent ileostoma
Vooral mensen met colitis ulcerosa en polyposis coli komen in aanmerking voor een pouch of continent ileostoma. In deze brochure staat alle informatie bij elkaar.

Kinderen met een stoma
Baby's of kinderen krijgen vaak om een andere reden een stoma dan volwassenen. Wat zijn de gevolgen?

Stoma en werk
NIET LEVERBAAR - Een realistisch beeld van de aspecten die een rol spelen bij het hebben van een stoma, reïntegratie of arbeidsongeschiktheid. Deze folder is alleen te downloaden.

Stoma en reizen
In 11 Europese talen worden ruim 100 verschillende stomatermen besproken: handig tijdens een verblijf in het buitenland.

Stoma en seksualiteit
Seksualiteit na de aanleg van een stoma: kan het, is dat anders en wat zijn praktische punten. Open en eerlijk over seksualiteit.

Stoma en zwangerschap
Alle fases van een kind krijgen, komen aan bod: preconceptie, zwanger worden, bevallen en voeding.

Handboek: Leven met een stoma
Een onmisbaar naslagwerk over het leven met een stoma. Met veel ervaringen van mensen met een stoma zelf (prijs voor niet-leden: 10 euro).

JONG
Voor jongeren van 12-20 en van 20-40 jaar. Met veel foto's, indrukwekkende interviews en praktische informatie.

Sportief
Over bewegen en sporten. Met tips en handige informatie.

Julia en haar stoma
Uniek stripboek over Julia die een stoma krijgt. Voor jongeren die zelf een stoma hebben of krijgen, maar ook voor familie en vrienden.

Chris heeft een stoma
Boekje voor kinderen van 3 tot 8 jaar die te maken krijgen met een stoma. Met kleurplaten en korte verhaaltjes.

Word lid!
Folder met informatie voor mensen die voor het eerst kennismaken met de Stomavereniging.

Bezoekdienst
Uitleg over de werking van de bezoekdienst: u kunt uw verhaal vertellen en advies vragen.

Dit is goede stomazorg!
Deze brochure bevat de criteria voor goede stomazorg vanuit het perspectief van patiënten.

Irrigeren
Irrigeren bij een colostoma geeft vrijheid: iets voor u?

Sterker met stoma
NIET LEVERBAAR - In deze folder leest u hoe wij met elkaar en voor elkaar sterker met stoma kunnen worden.

Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga akkoord.