Folders

De Stomavereniging heeft over diverse onderwerpen verschillende folders uitgebracht. Hieronder kunt u de folders bestellen en direct downloaden door op ‘download’ te klikken.

Colostoma
Over de operatie, materialen en het leven met een colostoma.

Ileostoma
Alles wat u wilt weten over het krijgen, het hebben en het leven met een ileostoma.

Neoblaas en (continent) urinestoma
Wat is een neoblaas? Wanneer kan die worden aangelegd? Wat is het verschil met een urinestoma? Is een urinestoma soms beter? De verschillen over het krijgen, hebben en leven met een neoblaas of een urinestoma.

Pouch, inclusief continent ileostoma
Alles wat u wilt weten over het krijgen, het hebben en het leven met een pouch.

Kinderen met een stoma
Baby's of kinderen krijgen vaak om een andere reden een stoma dan volwassenen. Wat zijn de gevolgen?

Dit is goede stomazorg!
Bij wie kun je terecht als je problemen hebt met je stoma? Hierin staat wat je mag verwachten van de stomazorg in het ziekenhuis en thuis.

Kwaliteitscriteria voor goede stomazorg
Waar moet goede stomazorg in het ziekenhuis en thuis aan voldoen? Deze folder bevat de criteria voor goede stomazorg vanuit jouw perspectief.

Reizen
In 11 Europese talen worden ruim 100 verschillende stomatermen besproken: handig tijdens een verblijf in het buitenland.

Sportief bewegen
Over bewegen en sporten. Met tips en handige informatie.

Seksualiteit en relaties
Seksualiteit na de aanleg van een stoma: kan het, is dat anders en wat zijn praktische punten. Open en eerlijk over seksualiteit.

Irrigeren
Irrigeren bij een colostoma geeft vrijheid: iets voor u?

Bezoekdienst
Uitleg over de werking van de bezoekdienst: u kunt uw verhaal vertellen en advies vragen.

Word nu lid
Folder met informatie voor mensen die voor het eerst kennismaken met de Stomavereniging.

Wij helpen u graag verder!
7 bonnen voor 7x gratis voordeel om kennis te maken met de Stomavereniging.

Julia en haar stoma
Uniek stripboek over Julia die een stoma krijgt. Voor jongeren die zelf een stoma hebben of krijgen, maar ook voor familie en vrienden.

Chris heeft een stoma
Boekje voor kinderen van 3 tot 8 jaar die te maken krijgen met een stoma. Met kleurplaten en korte verhaaltjes.

JONG
Voor jongeren van 12-20 en van 20-40 jaar. Met veel foto's, indrukwekkende interviews en praktische informatie.

Handboek: Leven met een stoma
Een onmisbaar naslagwerk over het leven met een stoma. Met veel ervaringen van mensen met een stoma zelf (prijs voor niet-leden: 10 euro).

Stoma en werk (NIET LEVERBAAR)
NIET LEVERBAAR - Een realistisch beeld van de aspecten die een rol spelen bij het hebben van een stoma, reïntegratie of arbeidsongeschiktheid. Deze folder is alleen te downloaden.

Stoma en zwangerschap (NIET LEVERBAAR)
Alle fases van een kind krijgen, komen aan bod: preconceptie, zwanger worden, bevallen en voeding.

SamenLeven - NIET LEVERBAAR
In deze folder wordt besproken hoe u als vriend, vriendin, partner of collega iemand met een stoma kunt helpen weer zijn of haar normale leven op te pakken. Deze folder is alleen te downloaden.

Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga akkoord.